Băsescu,capital electoral. Udrea speră că simpatizanţii preşedintelui vor vota cu PMP

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Aflată la Piatra Neamţ, în turneu electoral, Elena Udrea a prezentat sâmbătă Partidul Mişcarea Populară (PMP) ca pe continuatorul reformelor începute de Traian Băsescu, ceea ce ar explica faptul că membri marcanţi ai PDL-ului au migrat în ultima vreme înspre PMP, cu tot cu electoratul care i-a susţinut şi votat. Udrea a explicat că preluarea unor oameni din PDL, cu votanţii lor cu tot, nu a fost obiectivul principal al PMP-ului, ci este o consecinţă a greşelilor făcute de conducerea PDL şi a faptului că partidul său va duce mai departe proiectul actualului preşedinte Băsescu, marele susţinător al PMP.

Udrea a criticat conducerea PDL-ului, reproşându-i că a impregnat o orientare greşită partidului, astfel încât s-a ajuns ca democrat-liberalii, în loc să se "certe" cu Ponta şi cu Antonescu să se certe mai mult cu preşedintele Traian Băsescu. În consecinţă, crede Elena Udrea, electoratul lui Traian Băsescu va urma Partidul Mişcarea Populară, ceea ce a început deja să se vadă în sondajele de opinie unde PMP şi PDL au intenţii de vot similar. Reamintim că ultimul sondaj IRES, realizat între 24 şi 28 februarie arată că PMP ar primi 10% din voturile electoratului, tot atât cât PDL.

"În mod evident, odată cu plecarea unor lideri din PDL către PMP, a plecat şi o parte de electorat. Nu ne-am propus ca obiectiv principal să aducem oameni din PDL, ne dorim să fie mai mult decât proiectul celor care nu se mai regăsesc în PDL ca viziune şi ca obiective politice din ultima perioadă. Deci nu vrem să fim doar partidul celor care pleacă din PDL, ci partidul oamenilor care doresc să continue, pentru România, drumul reformelor începute de Traian Băsescu. Noi ne dorim să rămânem în parteneriat cu Traian Băsescu şi după ce nu va mai fi preşedintele României, să continuăm linia reformatoare, să ducem mai departe proiectele începute de guvernarea Boc şi să începem proiecte noi", a susţinut Elena Udrea, în cadrul unui eveniment care a avut loc la la Piatra Neamţ, a declarat Elena Udrea, la Piatra Neamţ.

Elena Udrea s-a declarat optimistă în rezultatele alegerilor europarlamentare, unde PDL-ul şi-a propus să obţină un rezultat "din două cifre". Deputata a mai explicat că PMP este un partid diferit, care "face diferenţa faţă de actuala clasă politică."

"Avem un obiectiv realizabil, aşa cum am văzut în ultimele cercetări sociologice, deja posibil de atins. Ne-am propus să câştigăm cât mai multe locuri de europarlamentar, să convingem electoratul să voteze cu PMP. Ne dorim un scor cu două cifre. De asemenea, vrem să convingem oamenii că PMP face diferenţa faţă de actuala clasă politică. Şi cei care au votat cu USL sunt extrem de dezamăgiţi de haosul creat pentru că Ponta şi Antonescu şi-au arătat dimensiunea de oameni mici", a afirmat Elena Udrea.

Udrea a mai informat că parlamentarii afiliaţi PMP (în mare foşti PDL) vor vota marţi, în Parlament împotriva Guvernului interimar pe care-l va propune Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne