Blaga îi provoacă pe liberalii lui Antonescu să fie "bărbaţi politici" şi să semneze moţiunea de cenzură a PDL

Vasile Blaga vs Crin Antonescu
Vasile Blaga vs Crin Antonescu (Ioana Florea Nuţ / Epoch Times România)

PDL a finalizat moţiunea de cenzură la adresa Guvernului şi îi provoacă pe liberalii lui Crin Antonescu s-o semneze, "dacă sunt bărbaţi politici". Într-un interviu acordat vineri pentru RFI, preşedintele partidului Vasile Blaga şi-a prezentat moţiunea de cenzură ca pe unica opţiune reală pe care o are opoziţia, în acest moment, de a lupta contra guvernului fost USL, din care a a făcut parte şi PNL-ul, până de curând.

Precizând că între PDL şi PNL nu poate exista decât o colaborare "punctuală în Parlament", Vasile Blaga i-a invitat pe liberali să îşi recunoască greşelile trecutului şi să semneze moţiunea PDL:

"Avem formulată o moţiune de cenzură, ea este de fapt o Carte Neagră a guvernării USL, ea este finalizată şi aşteptăm voturile PNL-ului, mai ales aşteptăm semnăturile PNL-ului, s-o putem depune, dacă sunt bărbaţi politici şi dacă recunosc greşelile pe care le-au făcut (...). Noi îi aşteptăm pe cei de la PNL să ne semneze moţiunea, pentru că nu văd ce moţiune ar putea depune PNL-ul dintr-o dată, de dimineaţă până seara", a declarat Blaga la RFI.

Întrebat dacă există vreun dialog între PDL şi PNL, Blaga a negat: "Nu există acest dialog, pentru că domnul Crin Antonescu a şi spus fără să întrebe, fără să-l rugăm noi, a spus că nu colaborează cu PDL-ul. Dar ce, l-am rugat noi să colaboreze cu PDL-ul?

Deşi a recunoscut că liberalii au votat luni în Parlament contra proiectelor PSD Blaga şi-a reiterat convingerea că PNL-ul nu este într-o opoziţie reală faţă de Guvern:

"Noi considerăm că nu sunt în opoziţie efectivă, din moment ce şi-au lăsat şi toate tentaculele în teritoriu. Ca să-şi calmeze partidul, Antonescu spune: faceţi alianţe cu cine vreţi şi cu PSD-ul, dacă doriţi. Pentru ca problemele mari, după ce s-a rupt euforia lui Antonescu când s-a rupt de Ponta... de ce s-au rupt? S-au rupt pentru scaune, în primă fază, iar definitiv când Antonescu şi-a dat seama că nu mai este susţinut de Ponta la prezidenţiale, iar Ponta a primit direct de la Antonescu mesajul: dacă ajung preşedinte, nu te mai pun prim-ministru! Atunci s-au rupt ei. Iar în acest moment, eu cred că nu poate există altă colaborare decât punctuală în Parlament, ceea ce este normal în orice stat de drept", a declarat Antonescu pentru RFI

Reamintim că schimbul de sarcasme între Antonescu şi Blaga a început chiar din seara de marţi, când Antonescu a luat decizia de a ieşi de la Guvern. Vasile Blaga l-a provocat pe liderul liberal să semneze, dacă se consideră într-adevăr opozant al PSD, moţiunea de cenzură a PDL-ului.

Crin Antonescu, abia ieşit din alianţa cu PSD, s-a erijat în singurul partid de opoziţie care poate depune o moţiune de cenzură şi a declarat că nu va semna ciotul de moţiune de cenzură a PDL: „Moţiunea de cenzură e o armă importantă, principala armă a unui partid de opoziţie. Nu aveţi nicio îndoială că PNL, singurul partid politic din opoziţie care are acces la această armă, nu va folosi această armă politică în condiţii pe care le va decide şi pe teme care merită aşa ceva." a declarând liderul PNL marţi.

Deranjat de răspunsul liberalului, Vasile Blaga a anunţat miercuri că PDL va face opoziţie faţă de un Guvern USD dar nu va colabora cu PNL-ul, nu va semna o moţiune iniţiată de PNL şi nu îl va susţine pe Crin Antonescu la prezidenţiale:

„Ce a spus astăzi Antonescu: nu vom colabora cu PDL. Şi eu îi spun: foarte bine! Nu ţi-am cerut să colaborezi cu PDL. Haideţi să fiu şi mai direct. Noi nu îl sprijinim pe Antonescu la preşedinţie. Suntem în opoziţie şi vă spun că nu cred că făcând un duş e Albă ca Zăpada. Să recunoască că a greşit enorm. Să recunoască că a greşit şi în vara anului 2012, să recunoască că a greşit şi ca şi-a lăsat miniştrii să facă ce vor ei în speranţa că va fi candidatul unic al USL la preşedinţie, să recunoască că a greşit în marţea neagră”, a subliniat Vasile Blaga.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne