Baconschi, despre "reţeaua Georgescu": Şefii serviciilor îi acoperă pe cei care au vrut să-l instaleze la Cotroceni pe acest apropiat al DIE comunist

Fostul ministru de Externe Teodor Baconschi a declarat în emisiunea „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, că reţeaua de influenţă a lui Călin Georgescu relevă o interferenţă rusă tolerată în structurile statului român, iar lipsa de reacţie din partea actualilor şefi ai serviciilor arată fie complicitate, fie teamă.
Jurnalistă: La Tribunalul Bucureşti, unde a ajuns din nou Călin Georgescu, era mulţime de lume, s-a dansat hora, s-a plâns, s-a strigat "Călin". Problema e alta, că dânsul iarăşi este însoţit de lunetişti, de mercenari, de băieţii ăia. Întrebarea e cine plăteşte pentru toate lucrurile astea, că în continuare nu am aflat cine plăteşte. Şi băieţii ăia s-au apucat să îl apere pe Georgescu de protestatarul Marian "Ceauşescu". Vă daţi seama ce agresiune extraordinară îi făcea "Ceauşescu" cu un telefon după el.
Teodor Baconschi: Gurul Georgescu, care îşi face numărul obişnuit, incoerent, atribuindu-i şi lui Mihai Eminescu versuri sau texte niciodată scrise... când a vorbit Eminescu de selecţie inversă? Dar are un nucleu de fani, de oameni pe care i-a fidelizat şi care îl urmăresc ici, colo în saga lui judiciară şi, evident, că de când a văzut că la Moscova Franţa e declarată inamic oficial al Federaţiei Ruse, îşi continuă diatribele contra Parisului.
Nu înţeleg de ce ultimul CSAT n-a abordat mai serios chestiunea interferenţei ruseşti în România, pentru că preşedintele Nicuşor Dan a cerut acest supliment de informaţii şi şefii actuali ai serviciilor s-au prezentat la această primă şedinţă prezidată de noul preşedinte cu afirmaţia că n-au nimic nou de adus în discuţie. Şi, ca atare, ce putem înţelege este că, evident, Rusia a lucrat prin oamenii ei din statul român: rezervişti, activi, idioţi utili, mercenari plătiţi, neplătiţi, în orice caz e o reţea Georgescu. Asta e foarte limpede.
Şi, în raport cu ce au bălmăjit în decembrie anul trecut, după anularea primului tur al alegerilor, n-au venit cu nimic nou. Asta mi se pare dovada că actualii şefi ai serviciilor nu au curajul sau, pur şi simplu, îi acoperă pe aceşti colegi actuali sau foşti, care şi-au făcut de cap în democraţia românească, încercând să îl instaleze la vârful statului pe acest apropiat al DIE comunist şi care delirează cu titlul personal, dar care era pe punctul de a intra în Palatul Cotroceni ca şef al celor din CSAT. Poate şi-l doreau, de fapt, pe el ca interlocutor, ca superior ierarhic, nu ştiu.
Sunt întrebări legitime însă, pe care ar trebui să nu le omitem, pentru că vedem că faţa hâdă a sistemului, ca să-l citez pe domnul Georgescu, s-a devoalat nu doar prin domnul Georgescu, dar şi prin o serie de complici, de oameni care au relativizat această interferenţă a Rusiei în alegeri şi care probabil vor încerca să-l ajute şi pe căi judiciare, pentru că e vorba de montarea unui proces contra lui Georgescu cu şase capete de acuzare.
Deocamdată văd că l-au frăgezit pe tema asta importantă, fără îndoială, dar cu propaganda legionară, faţă de care orice avocat cât de cât isteţel îl poate scoate basma curată. Asta e foarte limpede. Celelalte cinci capete de acuzare sunt mult mai grave şi, în condiţiile în care recentul CSAT n-a produs niciun element suplimentar de informaţie, nu trebuia să fie o informaţie neapărat publică.
Dar ni se spune că lupta cu hidra rusească din statul român ar putea dura ani de zile. Dar a început?