Avocata Sidney Powell depune o plângere acuzând "fraude electorale masive" în Georgia
alte articole
Avocata Sidney Powell a intentat miercuri un proces federal prin care a acuzat „fraude electorale masive” şi încălcări multiple ale Constituţiei şi ale legilor statului Georgia în cadrul alegerilor generale din 2020, precum şi probleme legate de sistemele de vot ale statului.
Acţiunea civilă susţine că scopul schemei a fost „manipularea ilegală şi frauduloasă a numărului de voturi pentru a asigura alegerea lui Joe Biden ca preşedinte al Statelor Unite”. Un proces separat similar a fost intentat în Michigan.
Plângerea din Georgia a fost depusă la Curtea Districtuală a SUA în Atlanta împotriva guvernatorului Georgiei, Brian Kemp, secretarului de stat Brad Raffensperger şi a altor oficiali care supervizează alegerile.
Plângerea cere ca instanţa să anuleze rezultatele alegerilor din Georgia.
Plângerea de 104 pagini susţine că „indicii incontestabile ale înregistrărilor Comisiei Electorale demonstrează că cel puţin 96.600 de buletine de vot ale votanţilor absenţi au fost solicitate şi numărate, dar nu au fost înregistrate ca returnate consiliilor electorale judeţene de către alegători. Astfel, cel puţin 96.600 de voturi trebuie ignorate.”
Potrivit plângerii, frauda ar fi fost „executată prin mai multe mijloace”, dar modul „cel mai tulburător, insidios şi flagrant” a fost „adaptarea sistemică a fraudei privitoare la buletinele de vot, ”de modă veche” cu manipularea cu ajutorul software-ului creat şi efectuat de actori interni şi străini".
Plângerea a citat declaraţii ale mai multor martori, documentaţie, precum şi mărturii ale experţilor care au citat „imposibilităţi matematice” ale rezultatelor alegerilor care susţin afirmaţiile.
Plângerea scoate în evidenţă probleme cu software-ul şi hardware-ul maşinilor de vot ale companiei Dominion Voting Systems, despre care a menţionat că au fost achiziţionate recent şi „folosite rapid” de către Kemp, Raffensperger şi comisia electorală din Georgia.
Reclamanţii susţin că designul şi caracteristicile software-ului Dominion nu permit un simplu audit pentru a vedea dacă voturile au fost alocate greşit, redistribuite sau şterse, indicând o decizie din 24 ianuarie a secretarului de stat din Texas de a refuza certificarea software-ului „deoarece nu există dovezi privind eficienţa şi acurateţea şi protecţia anti-fraudă şi împotriva manipulării neautorizate”.
"În primul rând, acumulatorul central al sistemului nu include un jurnal de audit protejat în timp real care să menţină înregistrări cu dată şi oră ale tuturor evenimentelor electorale semnificative. Componentele cheie ale sistemului utilizează jurnale neprotejate”, se arată în dosar. „În esenţă, acest lucru permite utilizatorului neautorizat posibilitatea de a adăuga, modifica sau elimina în mod arbitrar înregistrări din jurnal, determinând aparatul să înregistreze evenimente electorale care nu reflectă intabulările reale ale votului - sau mai precis, nu reflectă voturile reale sau voinţa oamenilor".
Procesul susţine, de asemenea, „dovezi fizice incontestabile conform cărora standardele de securitate fizică ale aparatelor de vot şi ale software-ului au fost încălcate, iar aparatele au fost conectate la Internet, încălcând standardele profesionale şi legile statului şi federale”.
Un fost expert al serviciilor de informaţii militare din SUA a analizat sistemul software Dominion şi a ajuns la concluzia că sistemul şi software-ul „sunt cu siguranţă compromise de actori nefaşti, precum Iranul şi China”, potrivit unei alte părţi a plângerii.
În proces se menţionează o întârziere a votului la State Farm Arena din judeţul Fulton, unde videoclipul de pe 3 noiembrie arată că lucrătorii electorali „au susţinut în mod fals că o scurgere de apă ar necesita închiderea instalaţiei”. Se adaugă: „Toţi lucrătorii la sondaj şi observatorii au fost evacuaţi timp de câteva ore la aproximativ 22:00. Cu toate acestea, mai mulţi funcţionari electorali au rămas nesupravegheaţi şi fără să beneficieze de prezenţa observatorilor au lucrat la computere intabularea votului până după ora 1:00”.
În plângere s-a menţionat că expertul în securitate cibernetică Navid Keshavarz-Nia a mărturisit că „serviciile de informaţii americane au dezvoltat instrumente pentru a se infiltra în sistemele de vot străine, inclusiv în maşinile Dominion”. Arătând vulnerabilităţile din software-ul Dominion, el susţine că „sute de mii de voturi” au fost transferate de la preşedintele Donald Trump la candidatul la democrat Joe Biden în statele câmpului cheie.
Plângerea citează, de asemenea, un fost analist de informaţii electronice din cadrul Batalionului 305 de informaţii militare, care a declarat că software-ul Dominion a fost accesat de agenţi care acţionează în numele Chinei şi Iranului pentru a monitoriza şi manipula alegerile, inclusiv alegerile generale din 2020 din SUA.
Un fost expert al serviciilor de informaţii militare din SUA a analizat sistemul software Dominion şi a ajuns la concluzia că sistemul şi software-ul „sunt cu siguranţă compromise de actori nefaşti, precum Iranul şi China”, potrivit unei alte părţi a plângerii.
„Prin utilizarea de servere şi angajaţi potenţial conectaţi cu actori inamici şi influenţe străine ostile, combinat cu numeroase sisteme de protecţie uşor de descoperit, Dominion a permis din neglijenţa adversarilor străini să acceseze date şi le-a oferit intenţionat acces la infrastructura lor pentru a monitoriza şi manipula alegerile, inclusiv cea mai recentă în 2020”, se arată în dosar.
Procesul susţine, de asemenea: „Funcţionarii electorali din Georgia şi lucrătorii la sondaj au exacerbat şi au ajutat, indiferent dacă ştiau sau nu, sistemul Dominion să efectueze manipulări masive ale alegătorilor prin refuzul respectării garanţiilor legale pentru buletinele de vot ale absenţilor. Oficialii electorali nu au reuşit să verifice semnăturile şi plicurile de securitate. Au interzis observatorilor să urmărească numărătoarea, ceea ce a facilitat frauda”.
Secretarul de stat din Georgia şi Dominion Voting Systems nu au răspuns imediat cererilor de comentarii ale The Epoch Times referitoare la acuzaţiile din plângere.
Dominion a publicat miercuri o declaraţie în care menţiona: „Afirmaţiile că Dominion a şters sau a schimbat voturile sunt complet false. Sistemele de intabulare sunt 100% audibile. ”
Plângerea survine după ce rezultatele alegerilor pentru Georgia au fost certificate pe 20 noiembrie. La acea vreme, Kemp nu a aprobat în mod clar rezultatele, dar a spus că legea i-a cerut să "oficializeze certificarea, ceea ce deschide calea ca echipa de campanie a lui Donald Trump să continue alte opţiuni legale şi/sau o renumărare separată".