Autodenunţul lui Sebastian Ghiţă vizând doctoratul şefei DNA, clasat de procurori

Autodenunţul menit să o incrimineze pe Kovesi ca plagiatoare a fost clasat din lipsă de probe, au declarat surse judiciare.
Sebastian Ghiţă (Eugen Horoiu/Epoch Times România)
Ana Ion
20.12.2016

Autodenunţul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă susţine că ar fi participat la falsificarea raportului de expertiză privind teza de doctorat a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost clasat de procurorii Parchetului General. Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, motivul pentru care procurorii au închis cauza este că fapta nu există, deoarece nu sunt probe.

Anterior, surse din Parchet declaraseră că Sebastian Ghiţă a depus ca probe doar articole de pe Internet şi "tăieturi din ziare".

Reamintim că, la finele lunii septembrie, Sebastian Ghiţă, titular al mai multor dosare penale, a depus la Parchetul General un autodenunţ, în cadrul căruia susţine că el şi mai mulţi demnitari ai statului român au falsificat şi măsluit raportul tehnic de expertiză prin care s-a stabilit că şefa DNA nu a plagiat în teza de doctorat.

Scandalul stârnit de acest denunţ a ajuns la final pe 8 decembrie a.c., după ce comisia de specialişti desemnată să analizeze teza de doctorat a şefei DNA a ajuns la concluzia că nu avem de-a face cu un plagiat, concluzie care a fost însuşită prin vot de Consiliul General al CNATDCU.

Raportul Comisiei Juridice care a rezultat în urma evaluării făcute de comisia tehnică responsabilă să analizeze teza procurorului şef al DNA a fost înaintat Consiliului General al CNADTCU, care şi l-a asumat cu 35 de voturi "pentru" şi o singură abţinere. Forul suprem al CNATDCU consideră că nu există nereguli grave în lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi.

"Comisia de lucru a constat că teza expertizată prezintă reluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform limbajului academic. Aceste împrumuturi neautorizate pot constitui fapte de plagiat. Pasajele care pot cădea sub calificarea legală română de plagiat reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce reprezintă aproape 4% din teză. Deci, se constată o culpă în construcţia demonstraţiei tezei însă circumstanţele specifice trebuie luate în cauză pentru a determina sancţiunea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor