Suspectat de plagiat, Bogdan Licu este audiat pentru un nou mandat la Parchetul General

Deşi a fost acuzat că şi-a plagiat teza de doctorat scrisă sub coordonarea lui Gabriel Oprea, Licu este considerat în continuare potrivit pentru un post sus-pus la Parchetul General.
Bogdan Licu
Bogdan Licu (pandurul.ro)

Procesul de numire în postul de procuror adjunct al procurorului general al României al lui Bogdan Licu merge mai departe, în pofida acuzaţiilor de plagiat ce i-au fost aduse acestuia. Atât Licu cât şi Laura Oprean, propusă pentru postul de prim-adjunct al procurorului general, vor fi intervievaţi pe 29 decembrie, anunţă Mediafax.

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit calendarul pentru examinarea propunerilor ministrului Justiţiei de avizare a numirii doamnei procuror Laura Oprean şi a domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu în funcţiile de prim-adjunct şi, respectiv, de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (...) Secţia pentru procurori a hotărât ca activităţile prevăzute în procedura de avizare a propunerilor ministrului Justiţiei să se desfăşoare conform următorului calendar: 14 decembrie 2016 - punerea în dezbatere publică a proiectelor de management şi efectuarea verificărilor asupra candidaturilor; 29 decembrie 2016 - analizarea rezultatelor demersului anterior şi intervievarea candidaţilor; -30 decembrie 2016 - transmiterea avizelor către Ministerul Justiţiei", reiese dintr-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Reamintim că în octombrie a.c. în plin scandal al doctoratelor plagiate, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a luat decizia de a-l propune pe Bogdan Licu, vizat şi el de o acuzaţie similară, pentru un nou mandat de trei ani în funcţia de adjunct al Procurorului General al României.

"Incredibil mi se pare că această propunere este făcută în contextul în care ministrul Raluca Prună s-a exprimat public împotriva plagiatelor, iar preşedintele Klaus Iohannis spunea zilele trecute că cine a plagiat trebuie să plece”, comenta informaţia, la momentul respectiv, jurnalista Emilia Şercan, autoare a unei investigaţii din care reieşea că Licu şi-a plagiat teza de doctorat scrisă sub coordonarea lui Gabriel Oprea, şi el posesorul unui proaspăt verdict oficial de plagiat. Mai bine de jumătate din teza lui Licu ar fi plagiată, un capitol întreg fiind preluat din cartea judecătorului Cristi Danileţ.

La rândul său, Bogdan Licu a negat orice acuzaţie de plagiat, însă a cerut Academiei de Informaţii Mihai Viteazul retragerea titlului de doctor.