"Între politică şi tehnocraţie". Fără Antena 3 şi RTV la dezbaterea GDS

(Andrei Popescu/Epoch Times România)

Reporterii Antenei 3 şi RTV nu au fost primiţi, marţi, la dezbaterea "Proiectul de ţară, între politică şi tehnocraţie", organizată de Grupul de Dialog Social.

Dezbaterea ce are loc la sediul GDS îl are ca principal invitat pe premierul Dacian Cioloş. La eveniment iau parte membri GDS, reprezentanţi ai societăţii civile, reprezentanţi ai mediului academic şi cultural, oameni politici şi reprezentanţi mass-media. Moderatorul discuţiei este filozoful Gabriel Liiceanu.

Reamintim că evenimentul nu este singular. Antena 3, postul TV al lui Dan Voiculescu, a fost oficial dată afară în martie 2015 şi de la ceremonia de decernare a Premiului GDS pe anul 2014 procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. La momentul respectiv, ajunşi la sediul Grupului pentru Dialog Social, reprezentanţii Antenei 3 au fost rugaţi politicos să părăsească incinta de către personalul GDS care i-a poftit afară din curte pe bulevardul Victoriei. Aparent GDS comunicase decizia în prealabil jurnaliştilor de la A3 şi A1, cerând confirmare din partea redacţiei.