Austria trimite sute de refugiaţi înapoi în Slovenia

Peste 400 de refugiaţi care au încercat să treacă granita din Slovenia în Austria au fost întorşi înapoi de poliţia austriacă. Migranţii ar fi minţit în legătură cu naţionalitatea lor pentru a li se da voie să intre în ţară.
Câţiva refugiaţi traversează graniţa croato-slovenă în 20 octombrie 2015, în apropiere de Kljuc Brdovecki, Croaţia.
Câţiva refugiaţi traversează graniţa croato-slovenă în 20 octombrie 2015, în apropiere de Kljuc Brdovecki, Croaţia. (Captură Foto)
Andrei Popescu
30.12.2015

Rapoartele media austriece şi slovene susţin că poliţia din provincia austriacă Carinthia şi-a intensificat în ultimele zile controalele pentru a confirma locul de unde provin migranţii.

Poliţia locală susţine că migranţii au fost trimişi înapoi începând de sâmbătă, deoarece au susţinut în mod fals că provin din Siria sau Afganistan pentru a putea pătrunde în Austria.

Postul de televiziune ORF l-a citat pe Rainer Dionisio, purtător de cuvânt al poliţiei din Carinthia, afirmând că “majoritatea refugiaţilor au susţinut că sunt din Siria, dar că o scurtă conversaţie a fost suficientă pentru a ne da seama că nu sunt din regiunea din care au susţinut că provin.”

“Limba, dialectul, pur si simplu nu se potriveau şi ei nu au putut să ofere niciun detaliu în legătură cu presupusa lor ţară de origine. Aşadar, identitatea lor nu este clară. Nu putem să îi lăsăm pur si simplu să scape cu acest lucru”, a susţinut el marţi, adăugând că respectivii refugiaţi trebuiau să fie trimişi înapoi în Slovenia pentru a se efectua verificări suplimentare.

Conform agenţiei de ştiri slovene STA, patrulele de frontieră austriece au trimis înapoi 413 refugiaţi începând de sâmbătă. Dar adjunctul ministrului sloven de Interne, Bostjan Sefic, a declarat marţi că, de atunci, aproximativ jumătate din acei refugiaţi au primit dreptul de a pătrunde în Austria, a anunţat agenţia de ştiri austriacă APA.

Austria şi-a intensificat măsurile de securitate – inclusiv în privinţa controalelor vamale – după ce poliţia a declarat că a primit informaţii cu privire la posibile atacuri în Europa în perioada Crăciunului şi a Anului Nou.

Săptămâna trecută, Organizaţia Internaţională pentru Imigraţie a anunţat că peste un milion de migranţi şi refugiaţi au pătruns în Europa până acum în acest an.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor