Ministrul de Externe polonez, la Bucureşti: ”Vom primi refugiaţi, dar nu imigranţi în căutarea unui loc de muncă”

”Condiţia primirii refugiaţilor este să-i putem verifica şi identifica. Polonia nu-şi permite să primească un număr foarte mare de imigranţi în căutarea unor condiţii mai bune de viaţă”, a declarat astăzi ministrul de Externe polonez Witold Waszczykowski.
Witold Waszczykowski, Ministrul de Externe al Poloniei
Witold Waszczykowski, Ministrul de Externe al Poloniei (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Prezent la Bucureşti pentru semnarea ”Planului de Acţiune 2016-2020 al Parteneriatului Strategic dintre România şi Polonia”, şeful diplomaţiei poloneze a explicat într-o conferinţă de presă comună cu ministrul român de Externe Lazăr Comănescu că ”o altă condiţie pusă de Varşovia este ca refgugiaţii să-şi dorească să vină în Polonia”.

Totodată ministrul a subliniat că ţara sa ”a trimis în Europa 2 milioane de cetăţeni care au plecat în căutarea unui loc de muncă iar încă un milion şi jumătate de polonezi sunt în căutarea unui loc de muncă în ţara lor. În consecinţă nu putem să primim un număr şi mai mare de oameni care vin la noi”.

Waszczykowski a mai arătat că Polonia face o distincţie clară între ”un val de refugiaţi care fug din zonele de război şi pe de altă parte un val de imigranţi care vin în căutarea unui loc de muncă şi a unor beneficii sociale”.

”În ceea ce-i priveşte pe refugiaţi, Polonia va respecta dreptul internaţional. Toţi cei care vor putea să dovedească că provin din acele regiuni în care există pericol de război au dreptul să ceară azil politic în orice ţară din UE, inclusiv în Polonia”, a adăugat el.

Diplomatul a mai subliniat că Polonia a demonstrat deja solidaritatea cu cei care sunt într-o situaţie grea, prin preluarea unui număr de aproximativ un milion de refugiaţi din Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne