Austria pregătită să trimită 750 de soldaţi la graniţa cu Italia dacă afluxul de imigranţi nu încetineşte

Ministrul austriac al Apărării a declarat presei locale că Viena ar putea impune controale şi ar putea trimite soldaţi la graniţa cu Italia. Anunţul a fost făcută în condiţiile în care ONU avertizează că fluxul de imigranţi spre Europa prezintă semne de încetinire.
Peter Doskozil, ministrul austriac al apărării. (Getty Images)
Andrei Popescu
04.07.2017

Peter Doskozil, ministrul austriac al Apărării, a declarat luni publicaţiei austriece Kreon că se aşteaptă ca “în scurt timp să fie activate controale de frontieră şi să fie cerută o desfăşurare (militară) pentru servicii de asisteneţă”.

Acţiunea este necesară în cazul în care afluxul de imigranţi care traversează Mediterana pentru a ajunge în Europa nu se micşorează, a precizat oficialul austriac.

Remarcile lui Doskozil au fost făcute după ce ONU a publicat luni un studiu în care a dezvăluit că până acum, în acest an, peste 85.000 de imigranţi au ajuns în Italia după ce au traversat Mediterana , înregistrându-se o creştere de 20% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Este posibil ca acest aflux să mai crească, conform ONU.

“Acest lucru nu este sustenabil”, a declarat Vincent Cochetel, delegatul special al UNHCR pentru centrul Mediteranei. “Trebuie ca şi alte ţări să se alăture Italiei şi să împartă răsponsabilitatea”.

Imigraţia, o problemă electorală cheie

Partidul Social Democrat de centru-stânga al lui Doskozil pare să îşi consolideze poziţia privind imigraţia înainte de alegerile anticipate austriece din luna august.

Pe fondul creşterii sentimentului anti-imigraţie, sondajele arată că Partidul Austriac al Libertăţii de extremă dreapta ar obţine un rezultat bun în luna august şi, posibil, chiar să devină cel mai popular partid.

Austria a intrat în 2015 în centrul crizei europene a imigraţiei, în principal deoarece a fost prima ţară vest-europeană în care au sosit imigranţii care au călătorit din Orientul Mijlociu şi de-a lungul aşa zisei rute Balcanice. Ulterior, Austria a impus controale la graniţele sale cu Slovenia şi Ungaria, precum şi de-a lungul Pasului Brenner cu Italia, în regiunea sudică Tyrol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor