Austria limitează numărul de migranţi primiţi şi intensifică controalele de frontieră

Austria a declarat că va impune o limită zilnică a numărului de refugiaţi ce vor avea voie să pătrundă în ţară. Cancelarul austriac a declarat că Germania va aplica în curând aceeaşi măsură.
Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner.
Ministrul austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner. (Captură Foto)

Austria va stabili o limită de 3.200 de imigranţi care vor putea pătrunde în ţară şi va reduce la 80 numărul de solicitări pentru azi, a declarat miercuri ministrul austriac de Interne Johanna Mikl-Leitner.

Anunţul a avut loc la o zi după ce autorităţile austriece au declarat că vor extinde controalele la 13 puncte de frontieră cu Slovenia, Italia şi Ungaria pentru a reduce fluxul de imigranţi ce sosesc în Austria prin Balcani.

Limita zilnică asupra imigranţilor ce pot intra în Austria va fi aplicată asupra “celor care doresc să primească azil într-un stat învecinat”, a declarat Mikl-Leitner pentru agenţia de ştiri APA.

Ministrul austriac a declarat că, în condiţiile în care nu există o soluţie europeană, securizarea graniţelor are sens.

Totuşi, o limită de 3.200 de imigranţi pe zi ridică numărul total de imigranţi ce pot pătrunde în Austria într-un an la 1.168.000, dintre care doar 29.000 pot depune cerere pentru azil.

După ce a acceptat 90.000 de solicitanţi de azil în 2015, Austria a declarat luna trecută că va accepta doar 37.500 de solicitanţi de azil în acest an. Totuşi, autorităţile austriece nu au declarat ce se va întâmpla când va fi atinsă limita.

O mare parte dintre cei aproape 1,1 milioane de imigranţi care au ajuns pe ţărmurile Europei anul trecut – aproximativ jumătate venind din Siria – au trecut prin Austria în drumul lor spre Germania şi Suedia.

Criza refugiaţilor a plasat o presiune tot mai mare pe politica cancelarului german Angela Merkel de a primi cu braţele deschise imigranţii, presiunea venind din partea unui public sceptic şi chiar din sânul propriului partid şi a coaliţiei de guvernământ.

Merkel a apărat atât politica sa cât şi abordarea europeană pentru rezolvarea crizei refugiaţilor, punându-şi speranţele într-un acord semnat între UE şi Turcia anul trecut în vederea reducerii fluxului de migranţi şi protejării graniţelor externe ale blocului european.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe