Aurescu, după întrevederea cu John Kerry: Parteneriatul cu SUA – ”un pilon central al politicii externe a României”

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Ministrul afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, miercuri, cu secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, cu ocazia Consiliului Ministerial OSCE la Basel (Elveţia), potrivit MAE.

Diplomatul român l-a reasigurat pe omologul său american că angajamentul României pentru dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite reprezintă ”un pilon central al politicii externe a României”.

Potrivit sursei citate, cei doi oficiali au dezbătut şi chestiunea alegerilor din Republica Moldova, în continuarea dialogului avut la Bruxelles, marţi, cu ocazia reuniunii ministeriale a NATO.

De asemenea, diplomaţii au salutat negocierile pe care le poartă cele trei partide proeuropene din Republica Moldova pentru constituirea noului guvern, subliniind importanţa ca guvernul proeuropean să fie format cât mai curând.

Vizând o chestiune separată, Bogdan Aurescu l-a mai informat pe John Kerry despre statul dezvoltării Bazei de la Deveselu, care urmează să fie pusă în funcţiune în 2015, în conformitate cu faza a doua a Abordării Adaptive în Etape a Apărării Împotriva Rachetelor Balistice din Europa (EPAA).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne