Audieri pentru noua componenţă a boardului BNR. Pe listă, Roberta Anastase şi un consilier al lui Iohannis [HotNews]

Roberta Anastase (Epoch Times România)
Ana Ion
30.09.2024

Marţi, începând cu ora 13.00, Comisiile reunite de Buget, Finanţe şi Bănci ale celor două Camere ale Parlamentului îi vor audia pe candidaţii înscrişi pentru numirea noilor membri ai Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale a României precum şi pe candidaţii înscrişi pentru numirea a doi membri neexecutivi în Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În cazul viitorilor membri ai boardului BNR, lista propunerilor trebuia depusă la secretariatul uneia dintre cele două comisii de specialitate, însă secretarii comisiilor au declarat pentru Hotnews.ro că deocamdată nu s-au primit listele cu cei care urmează să fie audiaţi, astăzi parlamentarii aflându-se în teritoriu pentru începerea anului universitar.

Depunerea candidaturilor la secretariatele generale ale celor două Camere are loc până marţi, la ora 12.00, umând ca audierea candidaţilor în comisiile de specialitate să se desfăşoare o oră mai târziu.

Potrivit unor surse apropiate Parlamentului, viitoarea componenţă a Consiliului de Administraţie al Băncii Naţionale va fi formată din:

Mugur Isărescu

Leonardo Badea – în prezent viceguvernator, el ar urma să preia locul de prim-viceguvernator, ocupat acum de Florin Georgescu.

Florin Georgescu – va rămâne membru al CA al BNR, viceguvernator, dar nu va mai fi prim-vice. Practic, face rocada cu Leonardo Badea.

Cosmin Marinescu – Consilierul preşedintelui Klaus Iohannis pe probleme economice se află pe listă pentru a deveni viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), conform unor surse politice şi bancare. El va fi propunerea PNL, urmând a-l înlocui pe Eugen Nicolaescu.

Alexandru Nazare– Fostul ministru al Finanţelor ar putea ajunge şi el membru al boardului BNR după ce PNL îl va nominaliza formal cel târziu mâine.

Roberta Anastase – Fostă Miss România (1994) de profesie sociolog a intrat pe ultima sută de metri în graţiile PSD pentru a ocupa un loc în boardul Băncii Centrale. Anastase a fost unul din foştii lideri ai PDL, a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, parlamentar şi fost europarlamentar.

Aura Socol – profesor ASE. Soţia lui Cristian Socol, cel mai important sfătuitor economic al premierului Marcel Ciolacu, Aura Socol este membru neexecutiv în consiliul ASF, ea câştigând bătălia cu Nicolae Istudor, rectorul ASE, pentru o poziţie din partea PSD.

Csaba Balint – membru în Consiliul de Administraţie al BNR. Înainte de a se alătura BNR în 2019, a lucrat ca analist macroeconomic la o bancă universală, pregătind rapoarte de cercetare cu privire la evoluţiile economice, pieţele financiare, precum şi industria bancară din România. În calitate de analist, a câştigat numeroase premii de la organizaţii internaţionale de cercetare economică, Csaba Bálint a absolvit Şcoala Doctorală de Finanţe şi Bănci – DOFIN din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor