Atac armat la un colegiu din Crimeea provoacă zeci de morţi şi răniţi

Un atac armat la un colegiu din peninsula ucraineană Crimeea a provocat multe victime şi răniţi, în principal adolescenţi. Investigatorii ruşi au declarat că este un caz de omor în masă.
Serviciile de urgenţă transportă o persoană rănită în timpul unui atac armat la un colegiu din Kerci, peninsula ucraineană Crimeea, 17 octombrie 2018 (Captură Foto)
Andrei Popescu
18.10.2018

Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi peste 50 au fost rănite, unele fiind în stare critică, miercuri, într-un atac armat la un colegiu tehnic din peninsula ucraineană anexată de ruşi, Crimeea, au declarat autorităţile locale.

Deşi numărul oficial al victimelor a fost 19, agenţia rusă de ştiri TASS a precizat în această dimineaţă că numărul a crescut la 20 după ce a fost descoperit cadavrul unei alte persoane, precizează RFE/RL.

Autorităţile ucrainene au declarat stare de urgenţă în peninsulă şi Moscova a trimis trupe ale Gărzii Naţionale pentru a proteja şcolile şi podul care leagă Crimeea de Rusia.

Liderul crimeean Serghei Askionov a afirmat că studentul care a desfăşurat atacul din oraşul port Kerci s-a împuşcat mortal. Askionov a anunţat de asemenea trei zile de doliu începând de joi, potrivit Deutsche Welle.

Comisia de Investigaţii a Rusiei a declarat că este vorba de un caz de omor în masă şi a precizat că studentul Vladislav Rosliakov este principalul suspect.

TASS a mai afirmat că majoritatea victimelor au fost studenţi, citându-l pe ombudsmanul local Liudmila Lubina.

O explozie a fost declanşată în jurul amiezii zilei de miercuri în cantina colegiului, ora locală, fiind provocată de o bombă artizanală ce conţinea obiecte metalice, au declarat investigatorii.

Unii martori au afirmat că atacatorul a tras mai multe focuri de armă.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei de Investigaţii a Rusiei, Andrei Przhezdomski, a declarat că soldaţii inspectează clădirea căutând alte eventuale dispozitive explozive.

Oraşul Kerci este situat la capătul vestic al unui nou pod construit de Kremlin pentru a conecta Rusia de peninsula ucraineană Crimeea, care a fost anexată de ruşi în martie 2014, după ce fostul preşedinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici a fost alungat de la putere prin organizarea de proteste stradale masive pro-Europa în Kiev în 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor