Bărbat înarmat cu un cuţit împuşcat de poliţişti în Catedrala din Berlin

Poliţia izolează Catedrala din Berlin în 3 iunie 2018.
Poliţia izolează Catedrala din Berlin în 3 iunie 2018. (Paul Zinken/AFP/Getty Images)

Poliţia germană a declarat duminică faptul că a împuşcat şi rănit un bărbat înarmat cu un cuţit care a avut un comportament violent în incinta Catedralei din Berlin. De asemenea, forţele de ordine au precizat că nu sunt semne că incidentul ar fi fost motivat politic.

Într-un mesaj postat pe Twitter, poliţia berlineză a afirmat că poliţiştii s-au grăbit la faţa locului după ce un angajat al Catedralei din Berlin, o atracţie turistică majoră pe Insula Muzeelor, a apelat la serviciile de urgenţă pentru a raporta incidentul, potrivit Euronews.

Un poliţist l-a împuşcat în picior pe bărbatul înarmat cu un cuţit şi un ofiţer a fost rănit, a precizat poliţia, fără a furniza alte detalii.

Atât suspectul, cât şi poliţistul rănit au fost duşi la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Aproximativ 100 de persoane se aflau în Catedrală în momentul incidentului.

“Nu există nicio indicaţie că motivul incidentului a fost terorismul sau că a avut legătură cu Islamul”, a scris poliţia într-un mesaj postat pe Twitter.