Asasinarea lui Boris Nemtsov. Monica Macovei îl compară pe Putin cu Stalin

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Asasinarea liderului opoziţiei ruse Boris Nemtsov, la câţiva paşi de Kremlin, au determinat-o pe Monica Macovei să compare regimul condus de preşedintele rus Vladimir Putin cu cel al lui Stalin.

"Asasinarea liderului opoziţiei din Rusia este încă o dovadă că Putin e o ameninţare la adresa păcii şi stabilităţii în Europa. Liderul opoziţiei ruse Boris Nemtsov a fost asasinat în urma cu puţin timp la Moscova, în plină stradă, chiar în faţa Kremlinului. Indiferent de negările şi explicaţiile de la Kremlin, acest asasinat dovedeşte că « sub Putin » este ca « sub Stalin », şi încă o dovadă că Putin a devenit o ameninţare la adresa păcii şi stabilităţii în Europa", a declarat sâmbătă Monica Macovei.

Europarlamentarul a evidenţiat că Boris Nemtsov a luptat pentru apărarea valorilor democratice în Rusia şi a plătit cu viaţa pentru acest lucru.

"Fie ca jertfa lui să nu fie în zadar, iar ruşii şi lumea întreagă să se trezească pentru a realiza pericolul pe care Putin îl reprezintă pentru Europa. Şi conducătorii României să se trezească. Putin duce un război de agresiune împotriva unui stat suveran şi independent, iar dacă nu este oprit în Ucraina, Putin va ajunge până la graniţa României", a avertizat Monica Macovei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne