Antonescu ameninţă cu înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă privind influenţa lui Duicu la vârful Guvernului

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi, în cadrul unui interviu pentru Hotnews, că nu exclude posibilitatea constituirii unei comisii parlamentare de anchetă privind traficul de influenţă al preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu la vârful Guvernului.

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria. Duicu ar fi solicitat ca şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, Ştefan Ponea, să fie menţinut în funcţie şi apoi avansat, în schimb acesta promiţându-i că îl va scăpa de dosarul de incompatibilitate de la Agenţia Naţională de Integritate. În timpul în care şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul lui Duicu, acesta din urmă acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise.

Din referatul procurorilor reiese că Victor Ponta cunoştea aranjamentele lui Duicu şi îi ajuta să le pună în aplicare. Premierul l-ar fi chemat la Guvern pe şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, pentru a da curs solicitării baronului PSD de Mehedinţi de a-l menţine în funcţie şi, ulterior, promova pe şeful Poliţiei din judeţ.

„Trebuie să strângem date, pentru că avem aceste afirmaţii ale lui Duicu surprinse în înregistrări, avem poziţia premierului, care neagă, poziţia ministrului de Interne, care nu-şi aminteşte, arătând textual că pe la cabinetul premierului e pelerinaj şi nu mai poţi să-i ţii minte pe toţi. Vă asigur că din partea PNL nu există nici o reţinere în a lumina aceasta lucruri... E deja o problemă inclusiv la nivel parlamentar să lămurim aceste lucruri, pentru că ţin de funcţionarea Guvernului şi, într-un fel, de controlul parlamentar asupra Guvernului. Adică noi trebuie să ştim limpede dacă aşa se făceau numirile în guvern, dacă cineva l-a chemat pe dl Tobă şi i-a ordonat să se conformeze dorinţelor dlui Duicu. Aici cred că se poate discuta chiar la nivelul unei comisii parlamentare”, a declarat Crin Antonescu.

Poziţia PNL referitoare la chestiune stenogramelor care îl incriminează pe premierul Victor Ponta a fost subliniată anterior de purtătorul de cuvânt al formaţiunii, deputatul Cristina Pocora: „Corupţia stă în biroul lui Victor Ponta. Cu fiecare zi, se adună dovezile că Victor Ponta este omul baronilor, cei care de fapt direcţionează influenţa premierului şi banii publici spre interesele lor personale. Apariţia numelui lui Victor Ponta în dosarul lui Adrian Duicu, în condiţiile în care procurorii susţin că baronul PSD făcea trafic de influenţă chiar din cabinetul premierului, este un fapt de o gravitate deosebită. Victor Ponta este manevrat de baroni, care îl pun în orice funcţie este nevoie pentru a le apăra interesele, este dovedit chiar de declaraţiile premierului, care a transmis public că îi susţine pe toţi cei care au probleme cu justiţia, precum Adrian Duicu şi Ion Prioteasa şi că nu îi sancţionează pe cei care cer desfiinţarea DNA, cum este cazul lui Nicuşor Constantinescu”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne