Andreea Paul: Ponta şi Corlăţean sunt pasibili de închisoare de la 6 luni la 3 ani

Victor Ponta şi Titus Corlăţean la MAE
Victor Ponta şi Titus Corlăţean la MAE (Epoch Times România)

”Ponta şi Corlăţean sunt pasibili de închisoare de la 6 luni la 3 ani pentru împiedicarea exercitării dreptului la vot, conform Codului Penal”, a notat luni prim vicepreşedintele PDL Andreea Paul, indicând problemele cauzate de guvernul PSD miilor de români din Diasporă, care au fost împiedicaţi să-şi exercite dreptul la vot.

”Cât popcorn a mâncat Ponta în timp ce mii de români din Diasporă au stat ore în şir ca să-şi exercite dreptul la vot? Oare Ponta şi Corlăţean au citit prevederile noului Cod Penal în timp ce mâncau popcorn? Bănuiesc că au citit doar proiectul de lege al amnistiei şi graţierii corupţilor”, a adăugat Paul.

Potrivit unei scrisori deschise adresată de românii din Diasporă premierului Victor Ponta, vicepremierului Liviu Dragnea şi ministrului Afacerilor Externe Titus Corlăţean, există peste 3 milioane de români în afara graniţelor, însă MAE a distribuit doar 600.000 de formulare de vot şi a deschis doar 294 de secţii de votare, cu 12 mai puţine decât la referendumul din 2012 pe tema demiterii preşedintelui Traian Băsescu. Mai mult, reprezentanţii ambasadelor şi ai comisiilor de vot au blocat accesul în incinta secţiilor de votare ”înainte de ora la care se întrerupea, în mod legal, procesul de votare”.

Liderul PDL a subliniat că modul în care guvernul premierului Victor Ponta a organizat alegerile, i-a împiedicat pe mulţi români să-şi poată exercita dreptul la vot. Aceste fapte, potrivit Codului Penal, sunt sancţionabile prin lege cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

”Iată ce spune art. 385 din noul Cod Penal legat de împiedicarea exercitării drepturilor electorale:
(1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani”, a subliniat Andreea Paul.

Reafirmând solicitările ridicate de românii împiedicaţi să voteze, prim-vicepreşedintele PDL a adăugat că modul în care guvernul PSD a asigurat desfăşurarea alegerilor din Diasporă nu poate rămâne nesancţionat.

”Înainte de a fi candidat la prezidenţiale, Ponta este premier. Condiţiile deplorabile asigurate de guvernul PSD pentru desfăşurarea alegerilor în Diasporă nu pot rămâne nesancţionate. Ce măsuri a luat? Niciuna. Ce a afirmat Ponta azi noapte? Că este extrem de mândru că este român. Ce scandau românii? Demisia. Ce face Justiţia? Vom vedea”, a declarat aceasta.

Luni, peste 1.000 de români din Paris, Londra, Dublin, Madrid, Milano, Bruxelles, Toronto, Viena, Roma, München, Berlin, Torino şi Ikast, au susţinut că ”nu vor accepta ca dreptul de a vota, garantat de Constituţie, să fie furat” şi au cerut ca acesta să fie respectat. De asemenea, aceştia au solicitat ca ”cei responsabili pentru proasta organizare a turului I de scrutin să-şi dea demisiile şi să fie traşi la răspundere”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne