Andreea Paul, despre „anul furiei corupţilor şi asaltul lor asupra României”

Andreea Paul
Andreea Paul (Epoch Times România)

„Anul 2013 a fost anul furiei corupţilor şi asaltul lor asupra României, iar 2014 va fi anul luptei împotriva lor”, a declarat luni vicepreşedintele PDL, Andreea Paul, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times.

În opinia Andreei Paul în anul 2013 n-a fost altceva decât o fugă a politicienilor după putere.

„Din păcate, anul 2013 nu a însemnat altceva decât o fugă a politicienilor după Putere şi, în egală măsură, o fugă de răspundere a celor ajunşi acolo. Alianţa socialistă la guvernare, întărită cu oaste de strânsură de la PP-DD, a continuat să lovească în instituţiile democratice şi să calce în picioare normele statului de drept”, a declarat aceasta.

Vicepreşedintele PDL a făcut o scurtă trecere în revistă a „reuşitelor” cuplului Ponta-Antonescu şi a alianţei din care fac parte aceştia.

„Actele iresponsabile ale useliştilor dirijaţi de cuplul Ponta-Antonescu ne-au îndepărtat tot mai mult de valorile europene, dinamitând şansele intrării României în Spaţiul Schengen. Guvernul Ponta a trimis Parlamentului legi croite cu dedicaţie pentru companii private: Memorandumul Rompetrol s-a adoptat prin încălcarea Constituţiei, iar Legea pentru Roşia Montană, blocată abia la presiunea străzii, a fost mascată ulterior în Legea Minelor. Şapte parlamentari în funcţie au fost condamnaţi penal definitiv în anul 2013. Zeci de dosare de politicieni se judecă în instanţă. Furia corupţilor a culminat, în ”Marţea Neagră” a Parlamentului României, cu tentativele de graţiere şi amnistiere a hoţilor, cu cele de modificare a Codului Penal şi de slăbire a instituţiilor chemate să lupte împotriva corupţiei - totul orchestrat temeinic de capii uselişti. Revolta cancelariilor străine şi declaraţiile de o duritate fără precedent în ultimul sfert de veac au răzbătut însă mai puternic decât jocul de imagine al premierului Ponta, preocupat să-şi mascheze făţărnicia prin fotografii cu lideri importanţi ai lumii”, a precizat Andreea Paul.

Vicepreşedintele PDL a subliniat că USL care nu şi-a respectat promisiunile electorale, ba dimpotrivă şi-a urmat doar propriile interese care nu au nicio legătură cu statul de drept.

„USL spune că “repară” greşelile trecutului, dar nu o face. Promisiunile electorale s-au transformat în dezamăgiri. Tot mai mulţi înţeleg astăzi că singura strategie a useliştilor este protejarea corupţilor de justiţie şi pervertirea definitivă a statului de drept, agresat în mod consecvent în ultimii doi ani de acelaşi USL. Niciun proiect social sau economic. Nicio investiţie majoră. Niciun proiect de ţară”, a subliniat aceasta.

Ba mai mult, „Guvernul Ponta le-a luat românilor foarte mult prin taxele majorate şi le-a întors prea puţin. Pe scurt: forfotă, anarhie, lovituri de imagine, minciuni, taxe, haos, combinaţii politice făcute cu spatele la cetăţean. Practic, politicienii au fugit tot mai mult de România. De România pe care o cunosc tot mai puţin. De România din ce în ce mai depopulată, cu sate pustii şi oraşe aproape moarte. Politicienii puterii au vorbit doar despre ei şi între ei, nu şi despre această crudă realitate!”, a adăugat Andreea Paul.

Vicepreşedintele PDL este de părere că „şansa” anului 2014 stă în oamenii politici lucizi, în oamenii politici care „ştiu să alerge în acelaşi sens cu românii în maratonul electoral ce va începe”.

„Politica lui 2014 nu mai poate fi doar un joc între câţiva cunoscuţi. În stradă sunt tinerii, este clasa de mijloc, sunt oamenii care cer o şansă. În stradă încă stă viitorul. Glasul lor se va auzi într-un fel sau altul la alegerile europarlamentare şi la prezidenţiale. În anul care vine, obiectivul meu şi al PDL este acela de a face opoziţie fermă minciunilor şi acţiunilor Puterii incompetente”, a declarat aceasta.

Andreea Paul crede că 2014 va fi şi „anul populismului dus la extrem de PSD sub deviza: ”Ne atacăm, câştigăm-pierdem, rămânem pe poziţii”.

„Politica nu mai poate fi un cerc otrăvit în care atragem, iar şi iar, noi vizitatori spre a-i sechestra şi a-i reduce la marionete. PDL se va opune ferm unei astfel de politici. Ţinta PDL, a Dreptei, este România prosperă, nu România disperată după pomana statului birocratic, nu România sufocată de ţâfnele incompetenţilor aflaţi acum la Putere. Obiectivul PDL este Opoziţia fermă, nu revanşa. Obiectivul PDL este să fim uniţi pentru România, nu pentru micile orgolii individuale."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne