Anatol Şalaru: Reunificarea R. Moldova cu România poate avea loc prin combaterea corupţiei şi a noului comunism

Procesul de reunificare trebuie realizat prin construcţia de poduri de piatră, interconectare energetică şi maximizarea interdependenţei economice între cele două maluri ale Prutului, afirmă Anatol Şalaru.
Actul Unirii Basarabiei cu România (timpul.md)
Ştefan Sârbu
27.03.2019

Cu ocazia aniversării a 101 ani de la semnarea actului unirii Basarabiei cu România, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru susţine că 27 martie este o zi de sărbătoare, dar totodată şi un moment de reflecţie asupra viitorului Republicii Moldova.

„Dacă unirea de la 1918 este clipa astrală a românilor, astăzi, unirea este un proces ce trebuie să avanseze zi de zi şi pas cu pas. Testamentul nescris se transmite din generaţie în generaţie atât clasei politice româneşti de pe ambele maluri ale Prutului, cât şi cetăţenilor români, indiferent unde locuiesc”, a adăugat liderul PUN.

Politicianul a ţinut să precizeze că la începutul anilor 90 dorinţa de reunificare a îmbrăcat haina podurilor de flori şi a redescoperii culturii române deportată de bolşevici din Basarabia. În prezent însă, procesul de reunificare trebuie realizat prin construcţia de poduri de piatră, interconectare energetică şi maximizarea interdependenţei economice între cele două maluri ale Prutului.

Mai mult, Anatol Şalaru consideră importantă colaborarea strânsă a celor două ţări româneşti până la contopirea Chişinăului cu Bucureştiul pentru combaterea corupţiei şi a flagelului noului comunism. „România trebuie să se întoarcă în Basarabia nu doar prin cultură dar şi instituţional şi economic.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor