Anatol Şalaru a plecat din PL: A fost o decizie grea, dar necesară

Lăsat fără sprijin politic de către propriul partid şi demis ulterior de Dodon din funcţia de ministru al Apărării, Anatol Şalaru şi-a anunţat cu puţin timp în urmă plecarea din Partidul Liberal.
Anatol Şalaru (facebook.com)
Maria Maevschi
09.01.2017

Fostul ministru al Apărării, Anatol Şalaru şi-a anunţat luni decizia de a demisiona din calitatea de membru al Partidului Liberal, condus de Mihai Ghimpu, partid pe care Şalaru l-a fondat în urmă cu 24 de ani. „A fost o decizie extrem de grea, dar absolut necesară”, a mai comunicat politicianul.

„Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt multiple şi în general cunoscute, atât de membrii Partidului Liberal, cât şi de dumneavoastră. Transformarea Partidului Liberal într-un SRL administrat după bunul plac al lui Mihai Ghimpu, ducerea în derizoriu şi compromiterea idealurilor naţionale, jocul duplicitar făcut la alegerile prezidenţiale, refuzul de a accepta reformarea şi deschiderea partidului către oameni noi, doar pentru a-şi putea păstra fotoliul de preşedinte, sunt câteva dintre motivele ce au stat la baza deciziei mele”, a scris fostul membru PL pe pagina sa de Facebook.

Întrucât se declară a fi unionist, Şalaru consideră că „lupta pentru idealul naţional al tuturor românilor trebuie să continue! Unirea se face nu se dezbate. Deci, să o facem!”.

Amintim că la 13 decembrie, Biroul politic al Partidului Liberal, la solicitarea preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, a decis să-i retragă sprijinul politic colegului lor, Anatol Şalaru, şi ca urmare a solicitat primului ministru Pavel Filip retragerea din funcţie a ministrului Apărării.

Liderul PL l-a acuzat pe Şalaru de faptul că ar fi încercat să mituiască deputaţi liberali pentru a părăsi partidul, catalogând acţiunile sale drept o tentativă de distrugere a formaţiunii politice, cu toate că Şalaru e unul dintre puţinii membri care au contribuit la crearea PL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor