ANAF, Transgazul şi ANRE stau la coadă pentru a-şi recupera banii de la Ioan Niculae

Peste 21 de companii au de recuperat banii de la Intergaz-Est din Zimnicea, companie a miliardarului Ioan Niculae intrată în insolvenţă în urmă cu câteva luni. Pe lângă aceste companii, stau la coadă şi ANAF, Transgaz şi ANRE.
Ioan Niculae, patronul InterAgro. (youtube.)
Loredana Diacu
05.09.2014

Peste 21 de companii au de recuperat banii de la Intergaz-Est din Zimnicea, companie a miliardarului Ioan Niculae intrată în insolvenţă în urmă cu câteva luni. Pe lângă aceste companii, stau la coadă şi ANAF, Transgaz şi ANRE.

Un articol din energyreport.ro reaminteşte că Intergaz-Est, companie cu afaceri anuale de sute de milioane de lei, şi-a motivat solicitarea de intrare în insolvenţă, prin faptul că are datorii de peste 40 de milioane de lei pe care nu le poate plăti. Datoriile neplătite sunt însă cu mult mai mari, scrie sursa citată.

Compania din Zimnicea a miliardarului are 21 de companii în tabelul preliminar al creanţelor. Pe lângă banii datoraţi privaţilor, societatea datorează însă o mulţime de bani şi către stat.

Astfel, ANAF are de recuperat 114 milioane de lei, cea mai mare creanţă recunoscută. La rândul său, Transgaz, are de recuperat peste 3,4 milioane de lei. Potriviţi energyreport.ro, compania de transport gaze putea figura în tabel cu sume mai mari de recuperat însă a acţionat cu întârziere.

"Mai precis, contestaţia la tabelul preliminar trebuia trimisă după maxim 5 zile de la afişarea acestuia dar cei de la Transgaz au trimis contestaţia după o săptămână. Acest mod de lucru (sau de stat) nu este însă ceva nou pentru companiile de stat.", scrie energyreport.ro

ANRE figurează, de asemenea, printre creditorii miliardarului Niculae, cu o creanţă de peste 60.000 de lei, bani pe care distribuitorul de gaze al miliardarului român nu a catadicsit să-i plătească tarifele pentru licenţele de distribuţie şi furnizare de gaze naturale.

Nu în ultimul rând, compania miliardarului acuzat că a jucat pe degete doi miniştri ai Economiei, pentru a-şi obţine preţuri preferenţiale la gaz, mai datorează aproximativ 60.000 de lei angajaţilor săi.

Intergaz Est a avut în 2013 afaceri de 220 milioane de lei, după ce în anul 2012 cifra de afaceri netă a fost de peste 470 milioane de lei. Compania are circa 50 de angajaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor