Ambiţii mari. USR vrea să dea premierul în 2020

USR ar trebui să devină principalul partid în oraşele din România şi în 2020 să dea premierul, afirmă Nicuşor Dan, care nu exclude ideea ca premierul propus de formaţiunea sa să fie Cioloş.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Epoch Times România)

Liderul USR, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, la Zalău, că partidul pe care îl conduce îşi propune să devină principala formaţiune în oraşele din România, cu ţelul de deveni al doilea partid la nivel naţional în 2019 şi de a da premierul în 2020, relatează Agerpres.

"USR-ul trebuie să devină principalul partid în oraşele din România. Pentru asta trebuie să avem filiale în cele aproximativ 300 de oraşe din România, trebuie să avem proiecte pentru fiecare din aceste oraşe şi trebuie să pregătim, în tot acest interval, oameni care să candideze la poziţia de primar, care să candideze la poziţiile de consilier local (...) cu ţelul de a deveni în 2019, când încep patru rânduri de alegeri, al doilea partid din România şi cu ţelul, pentru iarna lui 2020, de a da primul ministru", a declarat Nicuşor Dan în cadrul unei conferinţe de presă.

Nicuşor Dan a precizat că obiectivele pe care le-a enunţat fac parte din programul pe care îl va propune în momentul depunerii candidaturii pentru şefia USR.

Nu în ultimul rând, Dan a reiterat ideea că USR exclude alianţele sau fuziunile cu partidele existente şi a precizat că îşi doreşte ca partidul să-şi păstreze direcţia actuală, cu consolidarea zonei urbane, fără a exclude însă zona rurală.

Întrebat de un jurnalist dacă Dacian Cioloş ar putea fi propunerea de premier a USR pentru 2020, Nicuşor Dan a răspuns: "Desigur. Da!".

În acest context, Nicuşor Dan a catalogat drept o minciună informaţia cum că Dacian Cioloş a fost respins de partid, precizând faptul că în cadrul USR a existat doar o dezbatere privind oportunitatea ca acesta să intre în partid în acest moment.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne