Ambasadorul României în Germania, viitor consilier prezidenţial pentru politică externă [surse]

Lazăr Comănescu
Lazăr Comănescu (ANDREAS SOLARO / AFP / Getty Images)

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind rechemarea lui Lazăr Comănescu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Federală Germania, reiese dintr-un comunicat de presă postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit unor surse politice citate de Mediafax, Lazăr Comănescu ar urma sa intre în echipa lui Iohannis ocupând funcţia de consilier prezidenţial pentru politică externă.

În vârstă de 65 de an, Lazăr Comănescu, est diplomat de carieră, deţinând totodată titlul de doctor în relaţii economice internaţionale la ASE Bucureşti.

A activat în Ministerul Afacerilor Externe în aproape toate funcţiile, de la consilier, consilier al ministrului, director de cabinet, director general, secretar de stat, iar în final ministru.

Între 1998 şi 2001 a fost şeful Misiunii României pe lângă NATO şi UE, în perioada 2001-2007 a fost şeful Misiunii României pe lângă Uniunea Europeană, iar după aderare, până la 14 aprilie 2008, a fost Reprezentantul Permanent al României pe lângă UE. A urmat o scurtă perioadă în care a fost ministru de Externe (aprilie - decembrie 2008), iar din 2009 este ambasador în Germania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne