Ambasada rusă din Damasc lovită cu obuze de mortieră

Ambasada rusă din Damasc a fost atacată luni cu obuze de mortieră, conform unor rapoarte publicate marţi. Conform Ministerului rus de Externe, bombardamentul a provenit din zone controlate de militanţii din Frontul al-Nusra şi Faylaq al-Rahman.
Ambasada rusă din Damasc.
Ambasada rusă din Damasc. (Captură Foto)

Într-o declaraţie citată de agenţia rusă de ştiri Sputnik, ministerul a susţinut: “Misiunea diplomatică rusă a fost ţinta unui atac cu obuze de mortieră în 3 octombrie. Unul dintre proiectile a explodat pe teritoriul ambasadei, în apropierea departamentului său rezidenţial. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Misiunea diplomatică a suferit pagube materiale. Alte două proiectile au explodat lângă ambasadă”.

Ministerul rus a făcut de asemenea apel la o abordare coordonată împotriva terorismului.

Luni, SUA şi Rusia şi-au suspendat fragila cooperare în Siria după ce Washingtonul a declarat că Moscova nu şi-a respectat obligaţiile prevăzute de acordul dintre cele ţări. Moscova a învinuit şi ea Washongtonul, ministrul de Externe Serghei Lavrov afirmând că "multă lume a dorit ca acordul să nu reziste, inclusiv Washintgtonul".

Ministerul rus de Externe a declarat despre atacul de luni: “Vedem această bombardare a ambasadei ruseşti drept o consecinţă a acţiunilor unora, precum SUA şi aliaţii săi, care provoacă conflictul violent din Siria, şi flirtează cu militanţii şi extremiştii de diferite tipuri”.

De la începutul conflictului sirian, Rusia a cerut Statelor Unite şi aliaţilor lor să nu facă nicio distincţie între “teroriştii buni” şi “teroriştii rai”. Regimul sirian îi etichetează pe toţi rebelii drept terorişti, în timp ce SUA separă rebelii – care doresc răsturnarea guvernului preşedintelui Bashar al-Assad – de grupurile pe care le identifică drept organizaţii teroriste, precum Frontul al-Nusra, care a făcut anterior parte din Al-Qaeda, sau grupul jihadist Statul Islamic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe