Moscova anunţă că trimite mai multe avioane în Siria. Lupta din Alep se intensifică

Rusia a trimis un număr suplimentar de avioane de luptă în Siria pentru a-şi extinde campania aeriană, conform rapoartelor. Moscova a negat acuzaţiile că uciderea a peste 3.800 de civili în Siria au fost provocate de atacurile ruseşti.
Avioane de luptă ruseşti Su-24 la o bază aeriană Latakia din Siria.
Avioane de luptă ruseşti Su-24 la o bază aeriană Latakia din Siria. (Captură Foto)

Luptele se intensifică în oraşul sirian Alep - ultima fortăreaţă urbană unde se află opozanţi în cei cinci ani de rebeliune împotriva preşedintelui Bashar al-Assad - după ce guvernul sirian şi forţa aeriană rusească au lansat o nouă ofensivă în zonele ocupate de rebeli în fosta capitală comercială a Siriei. Ofensiva a fost lansată după prăbuşirea unui armistiţiu intermediat de SUA şi Rusia.

Ziarul rusesc Izvestia a susţinut că un grup de avioane de luptă Su-24 şi Su-34 au sosit la baza aeriană Hmeymim din Siria. Ele pot fi folosite pentru a bombarda ţintele la sol, a raportat ziarul.

Statele occidentale au acuzat Rusia de crime de război, susţinând că aceasta a vizat civili, spitale şi ajutoare umanitare în zilele recente pentru a descuraja cei 250.000 de oameni blocaţi în oraşul asediat.

Atacurile desfăşurate de Rusia au provocat în ultimul an peste 9.000 de victime, a raportat, vineri, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Grupul umanitar Doctori Fără Frontiere (MSF) a acuzat, de asemenea, Siria şi Rusia de cauzarea unei “bălţi de sânge” în Alep, susţinând că oraşul a devenit o “cutie uriaşă pentru ucis”.

Mai mult, Moscova a respins, vineri, acuzaţiile respective. “Nu considerăm că sunt de încredere informaţiile ... oferite de această organizaţie, care are sediul în Marea Britanie”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului. Nu este prima dată când Rusia a respins informaţiile care implică avioanele sale de luptă în atrocităţi comise în timpul războiului sirian.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a repetat că este urgent ca taberele implicate în război să permită evacuarea persoanelor bolnave şi rănite din estul oraşului Alep. Aproximativ 300.000 de persoane sunt asediate de forţele guvernamentale siriene şi rezidenţii au raportat o scădere a proviziilor de alimente şi medicamente precum şi cu furnizarea curentului electric.

Kremlinul a declarat vineri că nu există niciun termen limită pentru operaţiunile sale militare în Siria. Principalul rezultat al loviturilor aeriene ruseşti din ultimul an este acela că “nici Statul Islamic, nici Al-Qaeda şi nici Frontul Nusra nu se află acum în Damasc”, a declarat Peskov reporterilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe