Alte patru localităţi din Republica Moldova au votat Unirea cu România. Printre ele, satul lui Dodon
alte articole
Nu mai puţin de 18 primării de peste Prut sunt până în prezent semnatare ale Declaraţiei de Unire, în care reprezentaţii aleşi ai comunităţilor îşi exprimă fără rezerve intenţia de reîntregire a neamului prin Unirea cu România. În afară de acestea, mai sunt şi alte localităţi unde atât primarul, cât şi mulţi dintre cetăţeni semnează pentru Unire, acesta fiind şi cazul Sadovei, satul de baştină al preşedintelui Igor Dodon, informează Acţiunea 2012.
În următoarele săptămâni, alte zeci de localităţi vor semna astfel de declaraţii, totul culminând cu manifestaţia de Unire din 25 martie de la Chişinău, unde, potrivit sursei citate, se vor aduna cel puţin 100.000 de oameni în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
”Sunt zile istorice pe care le trăim. E încurajator pentru mişcarea unionistă acest gest al primarilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova de a-şi arăta dorinţa de Unire. Facem un apel către Preşedinţie, Guvern şi Parlament să răspundă cu dragoste fraţilor noştri care vor să se unească cu Ţara, întocmai ca acum 100 de ani”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.
Alianţa pentru Centenar salută deciziile primăriilor şi îi asigură pe semnatari că sunt aşteptaţi acasă şi că organizaţiile componente vor depune toate măsurile necesare ca vocea lor să se facă auzită în rândul clasei politice de la Bucureşti.
Lista localităţilor care au votat Unirea, până în acest moment / localitate (raion):
1. Parcova (Edineţ);
2. Ulmu (Ialoveni);
3. Bardar (Ialoveni);
4. Ruseştii Noi (Ialoveni);
5. Puhoi (Ialoveni);
6. Văsieni (Ialoveni);
7. Feşteliţa (Ştefan Vodă);
8. Opaci (Căuşeni);
9. Goteşti (Cantemir);
10. Săseni (Călăraşi);
11. Nişcani (Călăraşi);
12. Sărătenii Vechi (Teleneşti);
13. Grătieşti (Chişinău);
14. Boghiceni, (Hânceşti);
15. Codreanca (Străşeni);
16. Floreni (Anenii Noi);
17. Tărşiţei (Teleneşti);
18. Măgurele (Ungheni)