Alt preşedinte de consiliu judeţean cade în plasa DNA. Şeful CJ Buzău, prins în flagrant în timp ce lua mită

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Marian Bîgiu, ar fi fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce ar fi luat mită, acest lucru determinând ca oamenii legii să efecctueze, sâmbătă după-amiază, percheziţii la locuinţa acestuia, au declarat surse judiciare citate pentru Mediafax.

În jurul orei 17:00 percheziţiile desfăşurate de procurori s-au încheiat, iar Marian Bîgiu a coborât din apartament însoţit de anchetatori şi a fost condus cu o dubă la sediul central al DNA din Capitală pentru audieri.

Potrivit unor surse citate de b1.ro, şeful CJ, care era monitorizat de mai mult timp de procurorii anticorupţie, ar fi primit o tranşă dintr-o sumă mai mare de bani pretinsă unui om de afaceri pentru atribuirea unor contracte.

Cristinel Marian Bîgiu a intrat în politică în 1996. A ocupat funcţiile de preşedinte al PNL Buzău, prefect de Buzău, senator de Buzău şi, din 2012, preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău. În septembrie 2014 a trecut la PSD, după intrarea în vigoare a ordonanţei care a dat undă verde traseismului politic.