Alina Gorghiu: Vă amintiţi promisiunea lui Ponta de a crea un milion de locuri de muncă?

Nu doar că piaţa muncii nu a explodat aşa cum promitea premierul, dar avem mai puţini salariaţi decât în 2012.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Propaganda prim-ministrului Victor Ponta luptă cu toate armele şi pe toate canalele să ne arate cât de bine guvernează PSD, însă, la o analiză mai atentă, cifrele necosmetizate arată eşecul guvernării în toate domeniile majore, a declarat miercuri, pe contul său de Facebook, şefa PNL Alina Gorghiu.

"Vă amintiţi, cu siguranţă, de promisiunea lui Victor Ponta de a crea un milion de noi locuri de muncă. După aproape 3 ani şi jumătate de guvernare, nu doar că piaţa muncii nu a explodat aşa cum promitea premierul, dar avem mai puţini salariaţi decât în 2012. Astfel, dacă după primul trimestru din 2012, numărul total al salariaţilor era de 6,281 milioane de persoane, anul acesta, după cel de-al doilea trimestru, avem cu 205.000 de salariaţi mai puţin – adică 6,076 milioane, conform INS", a precizat Alina Gorghiu.

Potrivti şefie PNL, promisiunile neonorate acţionează ca într-un cerc vicios: printre angajamentele guvernului se numărau o serie de măsuri pentru stimularea angajării tinerilor şi a persoanelor de peste 45 de ani, uitate, însă, pe hârtie.

Printre acestea - scutirea (suportarea de la bugetul de stat), pentru o perioadă de 1 an, a contribuţiilor sociale datorate de angajatori în cazul angajării cu contract de muncă a tinerilor cu vârsta sub 25 de ani şi a persoanelor cu vârsta mai mare de 45 de ani. De remarcat este că România are o rată a şomajului în rândul tinerilor cu vârste de sub 25 de ani peste media europeană de 22,2%.

"Este doar un aspect al unei guvernări căreia, dacă îi dai la o parte vopseaua (sunt câteva straturi bune!), descoperi aceeaşi caroserie ruginită. Un guvern liberal va stimula angajările prin reducerea fiscalităţii pe muncă. În programul de guvernare, propunem generalizarea cotei unice de 16% pentru toate tipurile de taxe şi impozite. În acest fel, taxarea muncii va scădea de la 42% la 32%", a concluzionat Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne