Liberalii susţin că nu au găsit motive să conteste la CCR numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi

Toţi juriştii consultaţi de liberali până acum susţin că nu există motive pentru a fi contestată la CCR numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi.
Eugen Nicolăescu
Eugen Nicolăescu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
06.10.2015

Liberalii nu pot contesta numirea lui Ilie Sârbu, socrul premierului Victor Ponta, la Curtea de Conturi în funcţia de consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit la Curtea de Conturi, pentru că nu au găsit motive juridice să o facă, a anunţat, marţi, liderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.

"Am căutat şi căutăm argumente de neconstituţionalitate. Până în acest moment, toţi juriştii pe care i-am consultat nu ne-au dat niciun fel de răspuns pozitiv. În consecinţă, în acest moment, nu putem contesta, că nu avem motive şi numai ca să ne aflăm în treabă nu o facem", a declarat Eugen Nicolăescu, citat de Agerpres.

În urmă cu trei săptămâni, liberalii au anunţat că iau în calcul să conteste la Curtea Constituţională numirea lui Ilie Sârbu la Curtea de Conturi.

Pe de altă parte, potrivit specialiştilor în drept consultaţi de hotnews.ro, senatorul PSD Ilie Sârbu, cercetat penal pentru retrocedările frauduloase de păduri, nu îndeplineşte condiţiile legale cerute pentru a ocupa funcţia respectivă la Curtea de Conturi.

Potrivit surselor respective, Ilie Sârbu nu îndeplineşte condiţia de vechime de minim zece ani în specialitatea studiilor absolvite, economice sau juridice.

Din CV-ului acestuia publicat pe site-ul Senatului, reiese că socrul premierului a absolvit în 1998 Universitatea Craiova, licenţa Ştiinţe economice, specialitatea management, însă nu a acumulat experienţa cerută de lege în această specializare. Din anul 2000, Ilie Sârbu a ocupat exclusiv funcţii politice: ministru în cabinetul Năstase, senator. (Mai multe detalii aici)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor