Alina Gorghiu: Tema religiei şi etniei folosită de Ponta, o malformaţie politică, se va întoarce ca un bumerang

Andrei Pricopie
02.08.2014

alte articole

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu
Preşedintele PNL, Alina Gorghiu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
02.08.2014

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat vineri, la Adevărul Live, că aluziile făcute de premierul Victor Ponta cu privire la etnia şi religia posibilului său contracandidat liberal, Klaus Iohannis, pe care le-a catalogat drept malformaţii politice, vor avea un efect contrar celui scontat de echipa preşedintelui PSD şi se vor întoarce împotriva lui ca un bumerang.

„Nu o să coborâm nivelul discursului, indiferent cât de jos îl duce Victor Ponta. Nu am de gând să răspund la mârlănii. Victor Ponta a făcut mai mult decât să lanseze nişte teme de atac. A folosit teme ca religia, etnia. Ponta crede că exploatează nişte teme care ar putea să îi aducă lui succes electoral în detrimentul altui candidat. Eu cred că lucrul ăsta se va întoarce ca un bumerang. Ponta nu a fost atacat că e român şi ortodox. Nimeni nu va fi atacat în România pe motiv că are ochii albaştri, suntem o ţară de oameni normali. Anticiparea unor potenţiale sensibilităţi în rândurile populaţiei de către premier arată o malformaţie politică. Asemenea teme nu reprezintă în România anului 2014 decât o malformaţie politică”, a precizat Alina Gorghiu.

Klaus Iohannis ar trebui să fie judecat în funcţie de competenţele sale, nu de etnie, a mai declarat purtătorul de cuvânt PNL:

„Nu pot să cred că cineva care trăieşte în ţara asta nu se gândeşte la următoarele lucruri când votează: la competenţă, la mediator, vorbim de un profil de prezidenţiabil care nu trebuie să fie în antiteză cu nimeni, ci trebuie să fie un profil coerent, să ştie ce înseamnă funcţia integratoare în stat. PNL nu va folosi niciodată o temă de campanie negativă. Pentru noi, Traian Băsescu este istorie. Este o temă falsă de campanie a PSD. Băsescu nu mai este candidat la alegeri, Ponta, da. Klaus Iohannis, foarte probabil, va fi candidatul dreptei din România. Traian Băsescu este candidatul imaginaţiei lui Victor Ponta. Victor Ponta riscă o contestare a candidaturii sale”, a subliniat purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, la evenimentul de lansare a candidaturii sale la prezidenţiale, că nu îşi doreşte să fie acuzat de nimeni că este român sau ortodox în ţara sa, aluzie la posibilul său contracandidat, liberalul Klaus Iohannis.

"Nu cred că un candidat la funcţia de preşedinte al României are o problemă dacă nu este ortodox sau nu e de etnie română. Cred că are exact aceleaşi drepturi cu mine. Dar vreau un lucru şi îl spun de fiecare dată: nu vreau să mă acuze nimeni sau să spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru", a precizat Victor Ponta, citat de Mediafax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor