Alina Gorghiu: PSD comite o crimă politică, un cinism fără margini. Majorările salariale nu pot fi aplicate

PSD a mutilat de dragul voturilor legea salarizării în domeniul bugetar însă majorările adoptate nu vor putea fi aplicate, astfel că avem de-a face cu o crimă politică, cu un act de cinism fără margini, a acuzat şefa PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Amendamentele adoptate în Comisiile de buget, finanţe şi de muncă la Ordonanţa de Urgenţă 20/2016 referitoare la salarizarea din sectorul bugetar, potrivit cărora se majorează salariile din sănătate, învăţământ şi alte categorii, nu pot fi aplicate, astfel că PSD comite "o crimă politică" doar de dragul voturilor înainte de alegeri, a opinat, marţi, preşedintele PNL Alina Gorghiu.

"Eu sper că până la urmă ideea de responsabilitate politică nu ţine exclusiv de perioada din afara campaniei, ci se aplică partidelor politice şi parlamentarilor şi în campania electorală. Motiv pentru care evident sper că PSD va înţelege că nu poţi să manipulezi sindicate doar de dragul unor voturi şi că va înţelege că a vinde iluzii faţă de categorii care nu o duc bine în România doar pentru voturi, ştiind că acele majorări salariale nu pot fi aplicate, mi se pare o crimă politică, mi se pare un cinism fără margini şi un lucru pe care nu am cum să nu-l contest", a precizat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Potrivit şefei PNL, impactul bugetar care vine la pachet cu amendamentele respective este unul foarte mare şi există "hibe" din punctul de vedere al aspectului constituţional, pentru că sunt încălcate legi prin aceste majorări, şi este încălcat şi principiului bicameralismului.

"Dar, mai presus de toate, nu aspectele de procedură mă îngrijorează, ci mă îngrijorează ideea de stabilitate şi de responsabilitate. Vom vedea ce se întâmplă în plen. Apelul meu către toţi cei care ne urmăresc este să nu cadă în capcana acestor vânzători de iluzii din partea PSD sau de la PSD şi să înţeleagă faptul că am avut precedente. Gândiţi-vă că în 2008 a fost acea lege cu dublarea salariilor profesorilor, niciodată nu a fost aplicată, deşi o majoritate parlamentară, parcă unanimitate la momentul respectiv, a votat acea lege", a adăugat Alina Gorghiu.

Şefa liberalilor a ţinut să evidenţieze faptul că liderul PSD Liviu Dragnea a avut trei ani de guvernare să impună modificări în grilele salariale, dar nu a făcut-o şi "nu a avut durere nici în vârful de păr, nu l-a interesat nici de salarii, nici de majorări salariale".

"Ce face acum însă dinamitează întreg... o idee legată de legea salarizării în domeniul bugetar. Cel puţin noi, cei din PNL, nu avem cum să permitem un asemenea exces politic, ca să-l caracterizez elegant. Cred însă că genul ăsta de iniţiativă cu o lună de zile înainte de alegeri este un exerciţiu de prost gust şi se va vedea lucrul acesta foarte curând", a subliniat Alina Gorghiu.

Deşi liberalii se opun acestei iniţiative, parlamentarii PSD şi ALDE au majoritate şi, potrivit şefei PNL, dacă vor să treacă modificările la Ordonanţă, o vor face.

"Vom insista să arătăm tuturor celor care vor fi în plen la momentul acela faptul că este vorba despre un act de iresponsabilitate politică, un act neconstituţional, un act nesustenabil. Ştiţi foarte bine de la ministrul Muncii că sunt salarii, conform amendamentelor depuse în Comisia de buget — finanţe de colegii de la PSD, care vor scădea. Ca atare, nu înţeleg ce vor să facă. Eu nu am niciun fel de disponibilitate să mutilez o lege a salarizării în domeniul bugetar doar pentru că PSD vrea să mintă populaţia pentru voturi", a mai precizat Alina Gorghiu.

Liderul PNL a propus "un moment de calm şi de prudenţă", arătând că dacă sindicatele vor înţelege că nu trebuie să se lase folosite în campania electorală de Liviu Dragnea, se va evita "toată această sarabandă a populismelor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne