Băsescu, atac la Cioloş şi Iohannis: "Doi cinici au vizitat Colectivul!"

Ana Ion
01.11.2016

alte articole

Traian Băsescu (Epoch Times România)
Ana Ion
01.11.2016

Fostul preşedinte Băsescu lansează, în prag de campanie electorală, un atac acid la adresa şefului statului şi premierului, acuzându-i de cinism, după ce aceştia au mers, pe 30 noiembrie la Colectiv, pentru a depune flori în memoria tinerilor ucişi de devastatorul incendiu de acum un an.

Traian Băsescu îi mai acuză pe cei doi că după ce "au valorificat politic drama de la Colectiv", nu au adoptat legile şi măsurile cerute de zecile de mii de oameni care au manifestat în România, cerând schimbarea Sistemului.

Redăm postarea lui Băsescu:

"Doi cinici au vizitat Colectivul la exact 12 luni de la dramă.

Şi ce fac ei:

Iohannis – declară, la căpătâiul celor 64 de victime, că trebuie măturată clasa politică. Personal, am dubii serioase că “măturarea” este soluţia. Soluţia eficientă este cea cerută de „stradă”.

Cioloş – declară că multe nereguli au fost ascunse sub preş, cu referire la sănătate, şi că ei, tehnocraţii, le-au descoperit acum, dar că el le va repara după alegeri. Afirmaţie neadevărată: prin raportul Comisiei Prezidenţiale conduse de Prof. Dr. Cristian Vlădescu, a fost făcută, încă din 2008, o radiografie exactă a deficienţelor sistemului de sănătate. Realitatea a fost cunoscută, dar inclusiv domnul Cioloş a dat aviz negativ noii legi a sănătăţii, care ar fi putut genera modernizarea sistemului de sănătate.

Şi pentru că nici unul din cei doi demnitari (cinici) care au valorificat politic drama de la Colectiv nu au raportat cum au îndeplinit solicitările “străzii“, voi aminti câteva dintre acestea pentru a judeca dumneavoastră:

1. Reforma clasei politice prin:
a. Reducerea numărului de parlamentari la 300 (legea depusă de PMP în 2015, refuzată de PSD şi PNL) ;
b. Alegerea primarilor din două tururi (lege depusă la Parlament de PMP din 2015, refuzată de PSD şi PNL).
2. Depolitizarea instituţiilor;
3. Reforma sistemului de sănătate (lege depusă în parlament de PMP, a primit aviz negativ de la Guvernul Cioloş);
4. Reforma curriculară în educaţie;
5. Înlocuirea Avocatului Poporului.

Poate eu nu am fost suficient de atent şi nu am auzit, nu am văzut, acţiuni prin care domnii Iohannis şi Cioloş să solicite Parlamentului sau Guvernului adoptarea legilor şi a măsurilor care îndeplineau revendicările oamenilor ce au manifestat la Bucureşti şi în toată ţara, după drama de la Colectiv.

Am văzut însă şi am auzit cum domnii Iohannis şi Cioloş au valorificat cu cinism, fără ezitare şi fără scrupule, drama de la Colectiv.
Asta “da” eficienţă tehnocrată. ."Strada" avea dreptul la o minimă explicaţie dacă tot a fost folosită politic.

PS – Această postare nu are nici o legătură cu susţinerile domnilor Ponta, Tăriceanu, Dragnea sau ale doamnei Gorghiu. Este doar manifestarea unui sentiment de amărăciune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor