Alina Gorghiu: În Guvernul PSD se minte cu lucruri grave! Au dezinformat în numele Comisiei Europene

Liderii PSD-ALDE şi Guvernul au construit cu bună ştiinţă o strategie ticăloasă în privinţa modificărilor la legile justiţiei, fiind promovată ideea că există sprijinul din partea Comisiei Europene, a atras atenţia senatoarea PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

România trăieşte acum ruşinea ca din partea Comisiei Europene să vină precizarea că pentru Bruxelles este o surpriză faptul că în presa românească se discută că unele dintre propunerile de modificare a legilor justiţiei ar fi fost discutate şi chiar sprijinite de Comisie, a atras atenţia, pe pagina sa de Facebook, fosta şefă PNL Alina Gorghiu.

"De asemenea, s-a precizat că la întâlnirea Timmermans - Toader din iulie planurile şi priorităţile au fost discutate doar la modul general. Dar de unde a pornit ideea că există o legătură între solicitările Comisiei Europene şi proiectele prezentate de dl Toader? Păi chiar de la declaraţia ministrului care spunea că ideea de a-l elimina pe Preşedintele României din procedura de numire a unor procurori cu funcţii de conducere ar fi izvorât din recomandările raportului MCV. Şi de aici a tot înflorit această minciună care ne expune iar la scară europeană ca fiind nu doar o ţară cu probleme, ci şi o ţară în care oficialii ei practică o manipulare grosieră, care nu are precedent. Doar în Rusia am mai văzut astfel practici de dezinformare construite pe tupeu şi nesimţire", a comentat Alina Gorghiu, care a distribuit un material video pe această temă.

Fosta şefă PNL susţine că a identificat câteva exemple, din dezbaterile TV la care colegii săi ei au fost prezenţi în aceste zile, pentru a ilustra faptul că aceste acuzaţii nu sunt gratuite şi nu sunt exagerate. Este vorba de Viorica Dăncilă (europarlamentar PSD), Eugen Nicolicea (deputat PSD), Tudor Ionescu (reprezentant ALDE) şi nu în ultimul rând chiar preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Sunt sigură de faptul că aceste cazuri nu sunt singulare şi li se mai adaugă "analişti", formatori de opinie şi chiar ziarişti care au practicat aceeaşi manipulare. De altfel, terenul a fost pregătit chiar de premierul Mihai Tudose prin declaraţia din 20 august: A fost acea consultare publică extinsă, a fost discuţia pe care a avut-o domnia sa cu Bruxelles-ul. A fost la Bruxelles, le-a prezentat ce şi cum, a venit cu ok-ul de acolo", a afirmat Alina Gorghiu.

În opinia senatorului PNL, avem de-a face cu lucruri extrem de grave care trebuie să fie lămurite de urgenţă pentru că minciuna nu poate să stea alături de Justiţie, nici măcar într-o guvernare condusă de PSD.

"Deci, îi cer public ministrului Justiţiei să lămurească lucrurile imediat şi să spună foarte clar dacă a mistificat realitatea atunci când a evocat raportul MCV şi, în subsidiar, Comisia, pentru a-şi argumenta planurile privind modificarea legilor justiţiei (şi care ar duce, de fapt, la subminarea independenţei acesteia, lucru spus acum şi de Comisia Europeană cu subiect şi predicat). Pentru că un ministru prins cu ocaua mică, cum se pare că stau lucrurile, trebuie să vină cu demisia din Guvern urgent!", a subliniat Alina Gorghiu.

De altfel, fosta şefă PNL consideră că, într-un asemenea caz, demisiile "ar trebui să curgă pe bandă rulantă din partea tuturor celor care au făcut acest joc dublu, dacă nu vrem ca România să fie făcută de râs în Europa şi să i se atribuie minciuna drept politică de stat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne