Dragnea: Nu avem nimic cu străinii, dar vorbim de pământul ţării. Trebuie să stopăm ceea ce se întâmplă

Trebuie să încercăm să stopăm ceea ce se întâmplă în domeniul vânzării de terenuri agricole în România, a transmis liderul PSD Liviu Dragnea, nemulţumit de faptul că tot mai mulţi străini îşi cumpără pământ la noi în ţară.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

PSD pregăteşte un proiect de lege în sprijinul românilor, în special al tinerilor, care doresc să achiziţioneze terenuri agricole, în contextul în care în acest moment prea multe terenuri ajung în posesia străinilor, a anunţat joi, în faţa presei, preşedintele social-democraţilor Liviu Dragnea.

"Trebuie să încercăm să stopăm ceea ce se întâmplă în domeniul vânzării de terenuri agricole în România. Este o lege care este păcălită, nu se respectă criteriile de acolo şi, respectând cerinţele Uniunii Europene, vom intra cu un proiect de lege foarte repede, în Parlament, prin care să ajutăm în primul rând românii să cumpere terenuri, să ajutăm tinerii români să cumpere terenuri, pentru că ceea ce se întâmplă acum nu e în regulă", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a dat exemplul unor tranzacţii în care străini care deţin terenuri agricole în România preferă să le vândă altor străini, în detrimentul unor români.

"Nu avem nimic cu străinii, dar până la urmă vorbim de pământul acestei ţări şi cred că primii care trebuie să aibă prioritate trebuie să fie românii. Ştiu că o să generez foarte multe comentarii. Vom intra cu legea foarte curând în Parlament, este aproape gata proiectul de lege", a precizat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne