Ziua 213. "Acest partid ne fură libertatea, ne fură pădurile, idealurile, aerul, TOT!"

O clică de infractori îşi vede liniştită de drum pentru a-l salva pe infractorul numărul 1 al ţării şi pe mulţi alţii pe lângă el. Pentru ca aceştia să fie opriţi, până nu este prea târziu, este timpul ca mai mulţi români să iasă în stradă, transmit protestatarii reveniţi pentru a 213-a seară consecutiv lângă Guvern.
Protest
Protest (Epoch Times)

Suntem atacaţi ca popor pe toate planurile: justiţie, economie, mediu, transmit protestatarii #rezist, revoltaţi de modificările legilor Justiţiei propuse de Tudorel Toader, de asaltul asupra Pilonului II de pensii şi de anunţul retragerii dosarului Roşia Montană de la UNESCO.

La 7 luni de la adoptarea OUG 13, abrogată ulterior sub presiunea străzii de către fostul Guvern, s-a ajuns ca PSD-ul să le fure românilor nu doar libertatea şi pădurile ci şi idealurile şi frumuseţea interioară, acuză o protestatară, făcând apel la unitate, căci numai prin presiunea maselor coaliţia la putere ar putea fi făcută să dea înapoi.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Am ajuns la capătul răbdării cu acest PSD care este o sursă interminabilă de minciuni. Toţi psd-iştii sunt la fel, fără excepţii, din moment ce gândesc la fel şi nu reacţionează. Ca popor, suntem atacaţi pe toate planurile. Tot ceea ce au făcut bun tehnocraţii vin ăştia să distrugă. Avem semnale de la Uniunea Europeană, de la SUA, de la cei care apără justiţia, de la intelectualii României că PSD-ul e pus pe distrugere.

Şi totuşi, reacţia poporului nu este pe măsura aşteptărilor. Cum să fii de acord cu subminarea justiţiei, cu variantele prin care încearcă să fure banii contribuabililor pentru a-şi plăti pomenile electorale, cu aşa zisele explicaţii despre Pilonul II, cu noile declaraţii ale lui Tudose despre Roşia Montană, cu toate măsurile pe care vor să le ia pentru distrugerea mediului de afaceri din ţară?

Strada poate să le dea de înţeles că e cazul să dea înapoi, însă doar dacă suntem în număr covârşitor! Avem nevoie de unitate mai mult ca oricând. Iar atentează la inteligenţa românilor! Spun răspicat că nu ne ajută o criză politică, încearcă să dea vina pe protestatari că adâncesc această stare. Cât tupeu bolnav să ai să susţii aceste idei?! Noi facem asta sau voi, care nu vă mai săturaţi să furaţi? Dragi români, acest partid ne fură libertatea, ne fură pădurile, ne fură idealurile, frumuseţea interioară, bunătatea, aerul, TOT! Este cea mai nocivă guvernare şi formaţiune politică din toate timpurile! Sper să fie pedepsiţi pentru asta!!", transmite o protestatară.

La rândul său, o altă participantă la protest îşi exprimă exasperarea că o "clică de infractori" continuă să-şi pună nestingherită în operă planurile pentru salvarea lui Liviu Dragnea. Potrivit protestatarei, prin propunerile de modificare a legilor Justiţiei, PSD a mers însă mult prea departe acum, căci Justiţia trebuie să rămână independentă.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Astăzi împlinim exact şapte luni de când au început cele mai lungi proteste, cred că din istoria României, aş putea zice şi mă uit cu disperare cum toată această clică de infractori îşi vede liniştită de drum spre atingerea scopului final, acela ca într-un fel sau altul să-l salveze pe infractorul numărul 1 al ţării şi pe mulţi alţii pe lângă el. Sigur, pe parcursul celor şapte luni, au fost momente în care sub presiunea străzii, au făcut paşi înapoi, dar de fiecare dată s-au întors parcă şi mai agresivi şi mai hotăraţi să calce totul în picioare.

De aceea nici noi nu am putut sta impasibili şi ne-am dat vieţile peste cap, ca şapte luni să fim în continuare cu ochii pe ei. Iar acum cu un tupeu fără limite, ministrul Justiţiei vine cu aceste modificări prin care vrea efectiv să subordoneze politic justiţia. Aşa ceva este de neimaginat, iar noi, societatea civilă nu vom permite asta.

Ne aşteptăm ca o dată cu venirea toamnei şi cu reîntoarcerea din vacanţe, acest grup mafiot care a pus stăpânire pe ţară să continue ce a început o dată cu OUG 13, dar acum chiar s-a ajuns mult, mult prea departe. Justiţia trebuie să rămână independentă şi aşa cum este definită prin Constituţie şi a treia putere în stat; iar dacă este politizată, nu se va mai putea numi putere în stat şi puterea va rămâne doar pe mâna penalilor din Parlament, care vor face tot ce vor dori: hoţii, abuzuri, fapte de corupţie, pentru care nimeni nu va mai putea să-i tragă la răspundere.

Deşi duminică am fost în stradă nişte mii de oameni, văd că Toader îşi vede în continuare de misiunea lui de a-i scăpa pe corupţi. Mă întreb dacă oare nu îi este ruşine de colegii lui magistraţi, de familie, sau cum se va putea uita în ochii studenţilor cărora le-a predat drept penal? Şi-a bătut joc de toată cariera lui de magistrat şi de rector al facultăţii de drept din Iaşi, devenind unealta unor penali ordinari iar noi nu îi putem transmite decât: RUŞINE SĂ-ŢI FIE, TUDOREL TOADER! RUŞINE!", spune protestatara.

În asentiment cu colegele sale de protest, o altă tânără le transmite şi ea celor de acasă că îi aşteaptă la protestul de duminică, protest care ar trebui să fie de amploare pentru a se putea pune cu adevărat presiune pe "infractorii din politică".

Protest
Protest (Epoch Times)

"Duminică îi aşteptăm pe toţi românii în Piaţa Victoriei la protestul anticorupţie, să le demonstrăm infractorilor din politică că nu am renunţat şi că nu cedăm! Dragnea, Băsescu, Udrea nu scăpaţi de puşcărie! Nu vă permitem să vă atingeţi de justiţie, mafioţilor! România suntem noi, Piaţa Victoriei!", transmite tânăra.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne