Alimentatia mamei poate influenta sexul viitorului copil

Alimentele cu un aport caloric mare consumate de viitoarele mame inainte de conceperea unui copil pot influenta sexul bebelusului, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Proceeding of the Royal Society, informeaza AFP.
Alimentaţia mamei poate influenţa sexul viitorului copil. (Andrei Popescu / Epoch Times Romania)
Epoch Times România
23.04.2008

Alimentele cu un aport caloric mare consumate de viitoarele mame inainte de conceperea unui copil pot influenta sexul bebelusului, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii britanici, publicat in Proceeding of the Royal Society, informeaza AFP.

"Studiul poate explica de ce proportia de baieti este mai mica in tarile dezvoltate, unde numeroase tinere adopta regimuri alimentare hipocalorice", a spus Fiona Mathews, de la Universitatea din Exeter.

La studiu au participat 740 de femei insarcinate, originare din Marea Britanie, care au dat informatii despre alimentatia lor inainte de conceptie si in prima parte a sarcinii. Femeile se aflau la prima sarcina si nu cunosteau sexul bebelusului.

Viitoarele mame au fost impartite in trei grupuri, in functie de aportul caloric din momentul conceptiei. 56% dintre cele care aveau dieta alimentara cea mai bogata din punct de vedere energetic au nascut baieti, fata de doar 45% dintre cele care au avut aportul caloric cel mai scazut.

Cercetatorii au mai descoperit o puternica relatie intre consumul de cereale la micul dejun si conceperea unui baiat. De asemenea, femeile care au avut o alimentatie bogata in nutrienti variati (potasiu, calciu, vitaminele C, E si B12) au prezentat mai multe probabilitati de a naste un baiat.

In ultimii 40 de ani, in tarile industrializate s-a inregistrat o diminuare usoara, dar constanta a proportiei de baieti nascuti (o pierdere de aproximativ un bebelus masculin la 1.000 de nasteri, in fiecare an). Declinul a fost considerat un semnal de alerta, posibil provocat si de expunerea la substante toxice.

Totusi, dietele alimentare adoptate de tinerele femei din tarile dezvoltate, marcate de o reducere a aportului energetic, ar putea explica acest fenomen, sunt de parere cercetatorii.

Micul dejun tinde sa dispara in tarile dezvoltate. In Statele Unite, proportia de adulti care iau micul dejun a scazut de la 86%, in 1965, la 75%, in 1991, au mai spus acestia.

Specialistii au avansat ca ipoteza faptul ca eliminarea micului dejun prelungeste perioada normala de abstinenta alimentara nocturna, scazand nivelul de glucoza din organism. Potrivit studiilor anterioare efectuate in laborator, un nivel ridicat de glucoza in organism favorizeaza masculinitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor