Alianţa PNL-PDL amână desemnarea prezidenţiabilului. De vină ar fi democrat-liberalii

Klaus Iohannis si Vasile Blaga.
Klaus Iohannis si Vasile Blaga. (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
04.08.2014

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat duminică, pentru Mediafax, că desemnarea candidatului comun a fost decalată pentru că rezultatele sondajului de opinie comandat de democrat-liberali au întârziat să apară, acesta fiind demarat mai târziu. Astfel că desemnarea prezidenţiabilului nou fondatei Alianţe Creştin Liberale nu va mai fi făcută pe 4-5 august, cum a fost iniţial anunţat.

„Nu s-a terminat sondajul de opinie. Va fi undeva pe 8-9 august. PDL întârzie cu sondajul, a început mai târziu", a declarat Alina Gorghiu, adăugând că urmează să aibă loc o şedinţă a conducerilor reunite în care se va lua o decizie în baza rezultatelor sondajelor de opinie.

Lupta pentru postul de prezidenţiabil se dă, la nivel de sondaje, între candidatul PNL, Klaus Iohannis, şi cel al democrat-liberalilor, Cătălin Predoiu. Sondajele vor urma să decidă.

Surse din PDL citate de Realitatea.net susţin că cercetările sociologice vor fi finalizate în câteva zile. "Aceste studii sunt complexe, trebuie bine interpretate şi nu vrem să-i presăm pe sociologi", au menţionat sursele citate.

Iniţial, liderii celor două formaţiuni au anunţat că pe 4-5 august vor anunţa prezidenţiabilul, însă desemnarea se pare că va fi decalată pentru 8-9 august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor