Aleşii poporului şi-au votat pensii speciale. Cioloş: Nu trebuie să dea socoteală în faţa Guvernului, ci a alegătorilor

Parlamentul este suveran şi nu trebuie să dea socoteală în faţa Guvernului, ci în faţa alegătorilor, susţine premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Întrebat cum comentează faptul că în 2016 pensiile românilor vor creşte cu doar 5%, în timp ce deputaţii şi senatorii şi-au aprobat pensii speciale, şeful Executivului a replicat, potrivit Agerpres:

"Din punctul meu de vedere, pensiile speciale nu sunt o modalitate de a rezolva problema veniturilor pensionarilor. În rest, Parlamentul este suveran, este cel ales de români şi nu cred că Parlamentul trebuie să dea socoteală în faţa Guvernului, ci a alegătorilor în primul rând".

La rândul său, ministrul Finanţelor, Anca Dragu, a precizat că, la momentul construcţiei bugetului de stat pentru 2016, pensiile speciale pentru parlamentari nu au fost luate în calcul.

"Pensiile speciale nu erau votate şi ca atare nu au fost (luate în calcul — n.r.) la acel moment, dar discutăm când legea va fi publicată. Ea trebuie considerată. Să vedem forma în care va fi publicată", a precizat Anca Dragu, adăugând că, deşi se ştia despre acest proiect de lege "bugetul se construieşte pe baza actelor normative în vigoare".

Plenul Camerei Deputaţilor şi al Senatului a adoptat, marţi, cu 287 voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi cinci abţineri, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, în forma modificată de Comisia de statut. Parlamentarii PNL au lipsit de la vot.

Un parlamentar cu un singur mandat ar urma să primească o pensie de circa 1.550 de lei, cel cu două mandate de 3.100 de lei, iar cei cu minimum trei mandate ar câştiga, în plus, în jur de 4.600 de lei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne