Alegeri SUA. Firmă de securitate care a auditat maşinile Dominion: "Sunt o problemă de securitate naţională"

Un server de management al intabularii aparţinând companiei Dominion Voting Systems Server
Un server de management al intabularii aparţinând companiei Dominion Voting Systems Server (Allied Security Operations Group)

O companie care a efectuat luni un audit de securitate la 22 sisteme de vot produse de compania Dominion Voting Systems într-un mic judeţ din statul Michigan a sugerat preşedintelui Donald Trump, într-un raport de luni, să ia măsuri pentru a asigura securitatea naţională a SUA aplicând un ordin executiv din 2018 privind interferenţa externă în alegeri, afirmând că maşinile Dominion sunt „proiectate intenţionat să aibă erori”.

„Concluzionăm că sistemul de vot Dominion este conceput în mod intenţionat cu erori pentru a crea fraude sistemice şi a influenţa rezultatele alegerilor”, a concluzionat un raport (pdf) al Allied Security Operations Group publicat de un site aparţinând lui Matthew DePerno, un avocat care reprezintă un reclamant implicat în caz. „Sistemul generează în mod intenţionat un număr foarte mare de erori la vot. Buletinele de vot electronice sunt apoi transferate spre adjudecare. Erorile intenţionate conduc la adjudecarea în bloc a buletinelor de vot fără supraveghere, fără transparenţă şi fără moduri de audit. Acest lucru duce la fraudarea alegătorilor sau a alegerilor.”

Citiţi şi Venezuela, Serbia, Olanda, Canada - excursie în bizara lume a maşinilor de vot folosite în alegerile americane

La începutul lunii decembrie, auditul maşinilor de vot din judeţul Antrim a fost ordonat de judecătorul Kevin A. Elsenheimer săptămâna trecută (pdf), referitor la o propunere legată de legislaţia privitoare la marijuana care era supusă la vot pe 3 noiembrie, dar nu făcea parte din alegerile prezidenţiale.

Într-un caz paralel, maşinile de numărare a voturilor din judeţul Antrim au fost învinuite de trecerea a 6.000 de voturi de la Donald Trump la Joe Biden, despre care biroul secretarului de stat din Michigan şi biroul grefierului din judeţul Antrim au spus că se datorează erorii umane.

Mai târziu în raportul său, Allied Security Operations a descris implicarea companiei Dominion în alegeri drept o „problemă de securitate naţională”. Apoi, a făcut o referire la ordinul executiv al lui Trump din 2018, care îl îndeamnă pe actualul director al serviciilor de informaţii naţionale, John Ratcliffe, să efectueze o evaluare a eventualelor rapoarte privitoare la informaţii despre interferenţe străine în alegerile generale din SUA până la 45 de zile după alegerile din 3 noiembrie. Ordinul executiv permite, apoi, preşedintelui să ia măsuri legate de orice actori străini eventual implicaţi.

„Recomandăm organizarea unui grup independent pentru a determina amploarea erorilor auditate din statul Michigan. Aceasta este o problemă de securitate naţională”, a scris în raport Russell Ramsland, un fost candidat republican din Texas.

Controverse

The Epoch Times a contactat Dominion Voting Systems pentru o cerere de comentarii. Firma a negat în repetate rânduri că maşinile sale pot schimba voturile de la un candidat la altul sau că are legături cu un guvern străin.

„Toate sistemele Dominion sunt capabile să producă înregistrări pe hârtie şi sunt 100% auditabile, cu teste, recenzii, audituri şi jurnale supuse supravegherii şi verificării de către toate partidele politice”, afirmă compania pe site-ul său web, descriind afirmaţiile contrare drept „dezinformare legată de alegeri”.

Erik Grill, procurorul general adjunct al statului Michigan, a declarat luni că raportul DePerno şi Allied Security au făcut afirmaţii „inexacte, incomplete şi înşelătoare”. Directorul alegerilor din Michigan, Jonathan Brater, a contestat, de asemenea, raportul Allied.

Allied Security a afirmat că „rezultatele alegerilor din judeţul Antrim 2020 nu sunt certificate”, adăugând că cele 6 mii de voturi trecute la Biden sunt rezultatul „unei erori de maşină şi / sau software, nu de o eroare umană”.

„Jurnalul de intabulare pentru examinarea criminalistică a serverului pentru judeţul Antrim din 6 decembrie 2020 constă în 15.676 de evenimente individuale, dintre care la 10.667 - 68,05% - dintre evenimente au fost înregistrate erori”, potrivit raportului. „Aceste erori au dus la erori de intabulare sau la trimiterea unor buletine de vot spre verificări suplimentare. [Ratele] ridicate de eroare demonstrează că sistemul de votare al statului este incorect şi nu respectă legile electorale de stat sau federale”.

Grupul a semnalat, de asemenea, mai multe lucruri considerate defecte de securitate la maşini, spunând că maşinile Dominion ImageCast Precinct „au capacitatea de a fi conectate la internet”, adăugând că „prin conectarea unui scaner de reţea la portul Ethernet al maşinii ICP şi crearea jurnalelor de captare a pachetelor de la maşinile examinate acestea devin conectate la reţea, la cereri software şi conexiuni web (http) către serverul sistemului de management al alegerilor.”

Maşinile Dominion sunt utilizate în 28 de state, printre altele în zone precum judeţul Maricopa, Arizona şi în judeţul Fulton, Georgia, printre alte localităţi.

Luna trecută, grefierul judeţului Antrim, Sheryl Guy, referindu-se la tranziţia suspectă de 6.000 de voturi, a spus iniţial că ceea ce s-a întâmplat pare a fi o eroare umană în combinaţie cu o eroare de software.

"Eroarea la raportarea rezultatelor neoficiale din judeţul Antrim Michigan a fost rezultatul unei erori de utilizator care a fost identificată şi corectată rapid", a declarat luna trecută secretarul de stat din Michigan, Jocelyn Benson, democrat.

Ramsland, un fost oficial al administraţiei Reagan care a lucrat pentru NASA, şi alţii din grup au examinat produsele Dominion din judeţul Antrim la începutul acestei luni ca parte a unui caz în curs. Echipa sa, angajată de reclamantul William Bailey, a inspectat şi efectuat duplicări criminalistice pe serverul de gestionare a alegerilor din judeţ, care rulează Dominion Democracy Suite 5.5.3-002, carduri flash compacte utilizate de secţiile locale în sistemul lor Dominion ImageCast, stick-uri de memorie USB pentru Dominion Voter Assist Terminals şi stick-uri de memorie USB utilizate pentru cartea de votare. Au folosit X-Ways Forensics şi alte instrumente, inclusiv software-ul Blackbag-Blacklight Forensic şi Virtual Box.

Ordinul executiv privitor la „interferenţa străină” din 2018 semnat de Trump include impunerea „oricăror sancţiuni recomandate” împotriva entităţilor despre care se crede că au intervenit în alegeri. Aceasta include „blocarea şi interzicerea tuturor tranzacţiilor unei persoane şi a intereselor sale asupra proprietăţii care intră sub jurisdicţia Statelor Unite”, „excluderea din Statele Unite a funcţionarilor străini ai unei persoane [juridice n.r.]” şi „orice alte măsuri autorizate prin lege”, printre alte dispoziţii, potrivit Casei Albe.

The Epoch Times a contactat biroul secretarului de stat din Michigan şi judeţul Antrim cu privire la raportul de audit criminalistic al Allied Security.