Alcoolul are efecte negative asupra pielii

Consumul frecvent al băuturilor alcoolice ascunde o serie de riscuri pentru sănătate, având inclusiv efecte negative asupra pielii.
Acnee
Acnee (Photos.com)

Nu este un secret pentru nimeni faptul că atunci când consumăm băuturi alcoolice, din cauza alimentării intensive cu sânge, cea mai mare parte a alcoolului pătrunde în creier şi se concentrează în această parte a corpului. Alcoolul ne afectează în mod direct sistemul nervos. Aceste efecte pot fi uşor observate. Totuşi, nu toate acţiunile nocive ale alcoolului sunt vizibile.

Printre acestea se numără o serie de efecte negative asupra pielii.

Alcoolul deshidratează organismul, conducând la îmbătrânirea prematură a pielii. Astfel, excesul de toxine care se acumulează în piele înlătură umezeala naturală, având drept consecinţă ridurile - acestea sunt mai frecvente printre consumatorii de alcool.

Consumul frecvent de alcool poate creşte presiunea în venele din zona feţei ducând la apariţia acneei, capilare sparte sau coşuri, chiar şi la persoanele care nu suferă de această afecţiune.

De asemenea, alcoolul privează pielea de vitamina A, care este esenţială pentru refacerea ei, ducând la paloare. Vitamina A mai ajută la formarea noilor celule şi la îndepărtarea celulelor moarte de pe faţă, lipsa sa însemnând piele ternă şi fără strălucire.

Potrivit cercetătorilor, cantităţile excesive de alcool privează pielea de nutrienţi, electroliţi şi fluide vitale, în timp ce o umplu cu toxine, ceea ce duce la inflamare (umflarea feţei).