Al-Qaeda îşi continuă lanţul acţiunilor teroriste în Yemen
alte articole
Al-Qaeda îşi continuă lanţul acţiunilor teroriste. Astfel, un comando al organizaţiei radicale islamice a atacat duminică un punct de control din apropierea instalaţiei de gaze Balhaf din Yemen, în sud-estul ţării, provocând moartea a cinci militari. Între timp, organizaţia teroristă provoacă un scandal în Marea Britanie după ce publicaţia "Sunday Telegraph" a relatat că aproape 500.000 de lire sterline, ajutor pentru guvernul de la Mogadiscio, a ajuns în mâinile fundamentaliştilor legaţi de organizaţia fondată de Bin Laden.
Cei cinci soldaţi din Yemen ucişi de soldaţii Al-Qaeda într-un atac la un punct de control din apropierea instalaţiei de gaze din Balhaf, ar fi fost surprinşi în somn. Conform celor declarate de o sursă militară „oameni înarmaţi au deschis focul cu arme automate asupra militarilor, după care au fugit''. Teroriştii, care s-au infiltrat prin punctul de control, omorând un gardian, au intrat în locurile ocupate de armată şi i-au ucis.
Atacul vine după ce dronele americane şi-au intensificat atacurile în ultimele două săptămâni, după alerta generală care a forţat Washingtonul să închidă ambasada din Sanaa şi să-şi evacueze personalul. Ambasada din capitala Yemenului, împreună cu Consulatul SUA din oraşul pakistanez Lahore, vor rămâne închise, în timp ce Departamentul de Stat american a autorizat redeschiderea tuturor celorlalte misiuni diplomatice închise în ultimele zile datorită alertei teroriste.
Fondurile britanice pentru grupul terorist somalez Shebaa
Revelaţia făcută de ziarul "Sunday Telegraph", care relatează că ajutorul umanitar britanic în valoare de 480.000 de lire sterline, echivalentul a aproximativ 557.000 de euro acordat guvernului somalez în Mogadiscio, a ajuns de fapt în mâinile teroriştilor islamici, organizare fundamentalistă de Shebaa şi care este legată de Al Qaeda, a declanşat un scandal la Londra. Ajutorul, gestionat de Ministerul pentru Dezvoltare Internaţională în limba engleză, ar fi fost"confiscat" de Shebaa printr-o serie de acţiuni, pe parcursul a trei luni, între noiembrie 2011 şi februarie 2012, înainte ca guvernul britanic să ia decizia să intervină.