Afacerile Administraţiei Porturilor Maritime s-au majorat cu 14,6% în S1

Epoch Times România
24.10.2012

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa a raportat în S1 2012 o cifră de afaceri de 123,2 milioane lei, în creştere cu 14,6% faţă de S1 2011, când a avut 107,4 milioane lei, iar profitul s-a majorat cu 29,1%, au declarat reprezentanţii companiei.

Astfel, la finalul semestrului I 2012, Administraţia Porturilor Maritime, cea mai mare companie de pe piaţa locală a serviciilor portuare, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a raportat un profit de 34,4 milioane lei, faţă de 26,7 milioane lei în primele şase luni din 2011.

Directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Decebal Şerban, a declarat pentru Agenţia NewsIn că în acest an au fost demarate procedurile pentru obţinerea finanţării din fonduri europene, prin Programul Operaţional Sectorial -Transporturi, pentru realizarea unui Master Plan al Portului Constanţa, care va sta la baza strategiei de dezvoltare pe termen lung.

"Dorim ca Portul Constanţa să fie apt să deservească în condiţii de eficienţă sporită. Astfel, toate planurile de extindere şi de investiţii se vor realiza în corelare cu noul Master Plan. Creşterea condiţiilor de siguranţă pentru navele moderne prin asigurarea creşterii adâncimilor şenalelor şi bazinelor în Portul Constanţa este un proiect prioritar, cu o valoare de 49,5 milioane euro. Acesta va minimiza riscurile de incidente navale şi s-au avut în vedere tendinţele transportului naval din ultimii ani care s-au orientat către nave cu capacitate de transport mare, care au nevoie de adâncimi mai mari de acces pe şenal şi în bazin", a precizat Decebal Şerban.

Potrivit directorului general al companiei, în acest an, se observă o revigorare a transportului regulat containerizat dinspre Orientul Îndepărtat, noi linii regulate pe ruta Asia – Black Sea Express poziţionând portul Constanţa pe rutele lor.

"Acestea, alături de celelalte 16 linii regulate de containere care au ca escală Portul Constanţa deschid alte oportunităţi, către noi destinaţii şi conectează transportul de pe Dunăre cu numeroase porturi din China, Singapore, Egipt, Turcia, Israel, Coreea de Sud, Ucraina, Spania, Federaţia Rusă, India, Grecia, Georgia şi altele.
Este recunoscută importanţa deosebită a Dunării în sistemul de transport, asigurând legătura directă a Portului Constanţa cu Europa Centrală. Dunărea reprezintă cel mai avantajos mod de transport, având în vedere costurile reduse, capacitatea mare de transport, precum şi gradul redus de poluare. Dincolo de toate aceste atuuri ale traficului pe Dunăre se alătură faptului că transportul fluvial este promovat de politicile Uniunii Europene, prin Cartea Albă a Transporturilor", a conchis reprezentantul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime.

Consiliul de Administraţie al C.N. Administraţia Porturilor Maritime (APM) Constanţa, formulă nouă

În şedinţa din 22 octombrie Consiliului de Adiminstraţie al C.N. Administraţia Porturilor Maritime s-a întrunit într-o noua formulă. Noua echipă a Consiliului de Adiminstraţie a fost constituită în baza Ordonanţei de Urgenţă nr. 109/2011. Funcţia de preşedinte i-a revenit lui Bădăliceascu Răzvan , iar cea de vicepreşedinte Ionescu Valeriu. De asemenea, au fost aleşi următorii membrii: Teodosiu Flavia Cristina, Băluţ Lucian, Panait Viorel, Frigioiu Marcela Mariana şi Cighi Adrian. De asemenea, a fost constituit şi comitetul de nominalizare şi remunerare care va aplica procedurile legale privind selectarea persoanei care va ocupa funcţia de director general al CN APM SA.

Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a avut în 2011 o cifră de afaceri de 222,4 milioane lei, mai mare cu 1,8% faţă de 2010 (218,5 milioane lei), în timp ce profitul net s-a majorat cu 71,3%, de la 24,6 milioane lei la 42,2 milioane lei. În prezent, CN APM SA Constanţa are aproximativ 900 de angajaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor