Adriana Săftoiu: Timp de 10 ani, PNL a avut o atitudine de non-combat faţă de PSD

"Noi timp de zeci de ani nu ne-am poziţionat faţă de PSD constant şi aşa cum trebuie. Mi-e foarte greu să folosesc cuvântul blat, mi se pare chiar ruşinos, dar să spun că un non-combat a avut loc", a opinat Adriana Săftoiu, prim-vicepreşedintele coordonator al PNL Bucureşti.
Adriana Săftoiu
Adriana Săftoiu (ampress.ro)

În ultimii 10 ani, liberalii au avut o atitudine de non-combat faţă de social-democraţi în campaniile electorale, a declarat luni, la adunarea generală de alegeri a PNL sector 6, prim-vicepreşedintele coordonator PNL Bucureşti, Adriana Săftoiu.

"Sunt sigură că aţi primit întrebarea de la cetăţeni, cum aţi pierdut alegerile în Bucureşti, pe linie, pentru prima dată? (...) Dacă cineva crede că noi am pierdut Bucureştiul doar pentru că s-au făcut greşeli în ultimele şase luni, eu cred că ne înşelăm. Greşelile din ultimele şase luni sigur contează, dar noi am făcut greşeli, cred, în ultimii 10 ani de zile pentru că PDL şi PNL au dat senzaţia că în anumite sectoare e imposibil, e invincibil Vanghelie, Piedone, Onţanu", a afirmat Adriana Săftoiu, citat de Agerpres.

De altfel, prim-vicepreşedintele coordonator PNL Bucureşti a atras atenţia că nici pe vremea Alianţei DA nu au fost câştigate toate sectoarele Capitalei.

"Noi ne-am comportat timp de 10 ani de zile exact aşa — PSD în anumite sectoare nu poate fi bătut. Noi am spus că Bucureştiul este de dreapta, eu mă îndoiesc de lucrul acesta pentru că în 26 de ani nici măcar o dată Alianţa DA de exemplu nu a putut câştiga toate sectoarele, chiar şi atunci a pierdut un sector.

Practic, noi timp de zeci de ani nu ne-am poziţionat faţă de PSD constant şi aşa cum trebuie. Cred că e foarte greu să faci opoziţie PSD, dacă ai obligaţii faţă de PSD. Şi cred că asta e marea problemă. Mi-e foarte greu să folosesc cuvântul blat, mi se pare chiar ruşinos, dar să spun că un non-combat a avut loc", a explicat Adriana Săftoiu.

Cât despre alegerile parlamentare, liberala consideră că PNL poate câştiga, însă cu condiţia să meargă până la capăt cu reformarea partidului, cu criteriile de integritate.

Şi preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a vorbit despre un non-combat al liberalilor din Capitală în faţa adversarilor de la PSD în campania electorală pentru alegerile locale.

"PNL Bucureşti a avut câteva momente în care a avut şi ezitări, poate şi greşeli. Cea mai mare greşeală pe care a făcut-o în campania electorală este aceea că nu toate organizaţiile de sector au arătat că vor să se lupte cu PSD. Spun foarte clar că non—combat-ul cu PSD nu se va mai întâmpla în Bucureşti.

De astăzi, din momentul în care noua conducere s-a aşezat la cârma organizaţiei Bucureşti, din momentul în care începem să completăm conducerile organizaţiilor PNL Bucureşti cu preşedinţii celor şase sectoare lupta cu PSD începe cu toată forţa.

De astăzi declarăm război total administraţiei de stânga şi administraţiei PSD din Bucureşti. În toamnă liberalii trebuie să facă campania ori PNL, ori PSD. Dacă vom reuşi să arătăm care este diferenţa profundă între noi şi PSD, PNL are şanse să câştige", a declarat Cristian Buşoi.

Liderul PNL Bucureşti a subliniat că liberalii trebuie să facă o opoziţie dură şi argumentată, care să scoată în evidenţă lucrurile negative pe care le face administraţia PSD.