Orban îi dă replica lui Săftoiu: "Dosarul meu a fost fabricat!"

Valoarea nu ţine cont de vârstă şi de criterii "inventate", afirmă Orban, după ce Săftoiu a declarat că liberalii cu probleme în justiţie nu se vor regăsi pe listele pentru Parlament, iar cei cu mai mult de 2 mandate ar trebui să dea un pas în spate.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ludovic Orban îi dă o replică dură Adrianei Săftoiu - purtătorul de cuvânt al PNL - după ce aceasta a afrimat în presă că membrii de partid cu probleme în justiţie nu se vor regăsi pe listele cu candidaţi la alegerile parlamentare iar cei cu 3-4 mandate ar trebui să facă un pas în spate.

"Propunerile se fac în partid, nu în presă. Valoarea nu ţine cont de vârstă, de criterii inventate. În PNL, cu mai mult de 3 mandate sunt parlamentari ca Vasile Blaga, Anca Boagiu, Cezar Preda, Dan Motreanu, Mihai Voicu, nu sunt foarte mulţi, sunt vreo 10. Nu ştiu la cine se referea. Eu nu mă număr, eu sunt la al doilea mandat, pentru buna informare a doamnei Săftoiu. Nu eu hotărăsc dacă mă aflu pe listă, ci partidul. Încă nu m-am hotărât dacă voi candida.", a declarat Orban, potrivit B1 TV.

Cât despre problemele sale în justiţie, Orban care, reamintim a fost acuzat că i-a cerut unui om de afaceri să plătească 50.000 de euro la două televiziuni pentru a-i promova imaginea în campania electorală, declară că dosarul său este fabricat şi că vă spune adevărul când o să considere potrivit.

"Noi avem un set de criterii de integritate ce urmează a fi interpretat de conducerea partidului. Eu nu am nicio problemă, trec aceste criterii. Prezenţa mea pe liste aduce un plus PNL.

Adriana Săftoiu a vorbit personal, partidul nu a luat o decizie în organismele statutare. Nu neg că sunt parlamentari care nu au luat cuvântul niciodată, sunt iluştri necunoscuţi", a mai adăugat Orban, subliniind ca "PNL nu trebuie să mai cadă în capcana unui discurs populist, să rivalizeze cu PSD."

Reamintim că Adriana Săftoiu a anunţat recent că selecţia candidaţilor PNL pentru alegerile parlamentare din toamnă va începe în jurul datei de 15 august, iar listele vor fi, cu siguranţă,definitive în luna octombrie.

"Sunt aceleaşi criterii, s-ar putea să mai adăugăm câteva, de integritate, pe care le-am avut în vedere şi la alegerea candidaţilor pentru alegerile locale. E vorba despre persoane care sunt în atenţia justiţiei, deci care au anchete în derulare, acuzaţi de fapte de corupţie, e plagiatul, sunt toate cele zece criterii pe care le-am făcut publice. Sigur că se va ţine cont şi de activitatea în Parlament pentru cei care sunt parlamentari. Propunerile vor veni dinspre organizaţii şi desigur vor fi validate în Biroul Politic. Eu vreau să cred că aceste liste vor fi foarte bine gândite, că sper, vom avea colegi care vor înţelege că e un moment foarte bun, în care trebuie să facem un pas în spate, în lateral. Ştiu că e destul de greu să renunţi la un moment dat la ideea că eşti parlamentar, mai ales după ce ai trei-patru mandate, dar eu cred că ar trebui să fie şi o alegere a unor colegi care se află deja la al patrulea mandat şi când spun lucrul acesta mă refer la faptul că, zic eu, 16 ani pe care i-ai avut, uneori chiar 20 la dispoziţie să arăţi ţării ce poţi să faci pentru ea sunt suficienţi. Nu sunt susţinătoarea ideii că oamenii tineri ca vârstă neapărat sunt cei mai buni, ba chiar cred că ai nevoie de experienţă parlamentară, dar în egală măsură, suntem într-un moment în care e limpede că cetăţenii au o reacţie nu foarte bună la figuri pe care le consideră deja erodate, de prea mult timp pe scena politicii, prea obişnuite în comoditate şi în privilegii (...). Cred că PNL va trebui să aibă curaj şi să abordeze aceste liste parlamentare aşa cum o cer cetăţenii", a afirmat Săftoiu, într-un interviu acordat RFI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne