Clotilde Armand: Coaliţia Penalilor încearcă să blocheze reformele Cabinetului Cioloş

O adevărată Coaliţie a Penalilor încearcă din răsputeri să blocheze reformele demarate de Cabinetul Cioloş, reforme care au deranjat multe reţele de interese financiare transpartinice, acuză franţuzoaica Clotilde Armand.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În ultimele zile, asistăm la atacuri concertate împotriva premierului Dacian Cioloş şi a miniştrilor cheie din cabinetul său, atacuri orchestrate de o adevărată Coaliţie a Penalilor, atrage atenţia luni, pe contul său de Facebook, consilierul local Clotilde Armand, de la Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB).

"Proaspăt întors din vacanţa lui exotică în străinătate, Liviu Dragnea l-a ameninţat pe Dacian Cioloş cu moţiunea de cenzură pentru o hibă legislativă legată de impozitarea veteranilor de război lăsată de cabinetul Ponta. La rândul său, Victor Ponta, rămas de curând fără doctorat şi riscând excluderea din barou, şi-a continuat războiul contra justiţiei, atacând-o pe doamna ministru Raluca Prună în maniera grobiană care îl caracterizează.

Sebastian Ghiţă s-a trezit să acuze conspiraţii mondiale orchestrate de Dacian Cioloş cu ajutorul unor ONG-uri, ca urmare a punerii în aplicare a proiectului GovITHub ce vizează transparentizarea administraţiei publice din România şi spargerea monopolului exercitat de câteva firme mari de IT, printre care şi firma domnului Ghiţă, în privinţa contractelor cu statul", a declarat franţuzoaica.

În joc a intrat şi Comisarul European Corina Creţu care, potrivit consilierului USB, şi-a abandonat obligaţia de a păstra neutralitatea politică şi l-a atacat pe ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, după ce acesta dezvăluise public incompetenţa guvernului Ponta în materie de atragere şi gestionare de fonduri europene şi contractele IT cu iz penal pe care le obţinuseră firmele apropiate lui Sebastian Ghiţă.

"Ministrului Energiei, Victor Grigorescu, i-a cerut demisia liderul PNL Gorj, ca urmare a reformelor începute de acesta la Complexul Energetic Oltenia. Călin Popescu Tăriceanu şi Traian Băsescu, împinşi de la spate de problemele lor penale şi ale apropiaţilor lor, şi-au dat mâna pentru a reclama organizarea cât mai rapidă a alegerilor parlamentare", a continuat Clotilde Armand.

În opinia reprezentantei USB, ceea ce vedem acum este o regrupare grăbită a Coaliţiei Penalilor cu scopul de a bloca reformele demarate de Cabinetul Cioloş, reforme care au deranjat multe reţele de interese financiare transpartinice.

"Această Coaliţie a Penalilor se grăbeşte să organizeze cât mai repede alegerile pentru a modifica legislaţia penală şi a pune mâna pe poziţiile cheie din parchete şi serviciile secrete, în aşa fel încât să-şi rezolve problemele penale", a adăugat franţuzoaica.

Nu în ultimul rând, Clotilde Armand susţine că liderii actualelor partide parlamentare clientelare sunt panicaţi de ascensiunea Uniunii Salvaţi România, formaţiune emanată din USB, care va participa la alegerile parlamentare din toamnă.

"Într-o primă fază, aceştia şi-au imaginat că pot pur si simplu ignora USR şi pot institui un blocaj mediatic asupra acesteia. Când această tactică a eşuat, Coaliţia Penalilor a dezlănţuit o campanie furibundă de denigrare la adresa USR, a lui Nicuşor Dan şi a mea. Cu toate acestea, în continuare sute şi mii de cetăţeni români din toată ţara se alătură proiectului USR de înnoire a clasei politice, de susţinere fără ezitare a statului de drept şi a luptei împotriva corupţiei şi de transparentizare a procesului politic.

Avertizaţi de consultanţii lor politici că ascensiunea USR va trezi electoratul care boicota până acum alegerile şi, în condiţiile unei participări crescute la vot, partidele mafiote de buzunar ALDE şi PMP riscă să nu treacă pragul electoral, toată Coaliţia Penalilor s-a reunit pentru a urgenta organizarea alegerilor parlamentare, acum, cât încă USR nu este pe deplin structurată în ţară", a opinat consilierul.

Clotilde Armand a subliniat că membrii Coaliţiei Penalilor nu vor să înţeleagă faptul că timpul lor a trecut şi că schimbarea este inevitabilă.

"Mai devreme sau mai târziu cetăţenii oneşti ai acestei ţări îi vor mătura de la putere pe Dragnea, Ponta, Sebastian Ghiţă, Tăriceanu sau Băsescu, oricât de tare s-ar agita aceştia", a concluzionat franţuzoaica.