Ovidiu Raeţchi i-a făcut bilanţul negru primăriţei Gabrielei Firea

La doar două luni de la instalarea în fotoliul lui Sorin Oprescu, primăriţa Gabriela Firea are deja multe "bubue" la dosar, este de părere liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

S-au împlinit două luni de când pesedista Gabriela Firea a devenit noul primar general al Capitalei, context în care vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a decis să-i treacă în revistă principalele "realizări".

"Azi [vineri - n.r.] se împlinesc 2 luni de când Gabriela Firea a fost aleasă în funcţia de primar general al Capitalei şi trebuie să remarc că, deşi era greu de crezut, bilanţul este chiar mai nociv decât mă aşteptam. În doar 60 de zile, Firea a demonstrat că este un primar «beton». În sensul în care a mutilat şi tăiat fără nicio explicaţie sute de copaci din parcuri sau de pe bulevardul Kiseleff, ca şi cum Bucureştiul nu s-ar afla, printre altele, şi în topul capitalelor europene restante la spaţii verzi pe cap de locuitor", a declarat Raeţchi pentru Adevărul.

Potrivit deputatului, pentru a fi sigură că procedăm exact invers faţă de Occident, Gabriela Firea a interzis manifestările publice în weekend pe marile bulevarde, pentru a nu "ştrangula circulaţia cu evenimente".

"Pentru nostalgicii din Kiseleff, primarul general a venit şi cu iniţiativa înfiinţării festivalului «Pasărea Măiastră» - «Cântarea României» varianta 2016 - pentru că şi aşa nu mai avem ce să mai facem cu banii! Mai mult, în cel mai pur stil Oprescu, Firea a anunţat şi o licitaţie «de urgenţă» pentru 200 de autobuze second-hand, pentru a se răzgândi, la o lună după, spunând că vrea autobuze noi: o să ne fie greu cu un primar care se răzgândeşte de pe o zi pe alta şi ia o decizie în 2 luni.

În tot acest timp, şi-a uitat una dintre cele mai importante promisiuni din campania electorală şi anume aceea că nu va lua nicio decizie fără consultări publice. Nu doar că nu le-a organizat, dar, în mare parte, administraţia bucureşteană este condusă prin «şedinţe extraordinare». Aşa a fost impusă şi conducerea interimară a RADET (societate vitală şi aflată în colaps): CV-urile oamenilor propuşi de Gabriela Firea au ajuns la consilieri cu doar cinci minute înainte de vot", a precizat Raeţchi.