Adrian Papahagi demisionează din PMP. Care este motivul

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi a demisionat din Partidul Mişcarea Populară pe motiv că preşedintele partidului, Elena Udrea, este „un produs periculos al noii generaţii de politicieni”.

„Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generaţii de politicieni; nu văd nicio diferenţă morală, politică sau mediatică între ea şi Victor Ponta. Regret nesfârşit eşecul proiectului iniţial al PMP: am fost cinstit atunci când am bătut ţara şi televiziunile, spunându-le oamenilor că e un partid altfel. Când n-am mai crezut acest lucru, n-am minţit”, a scris Papahagi pe pagina sa de Facebook.

„Adio, PMP!”, mai scrie Papahagi.

Fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Baconschi a postat pe Facebook pe 26 iunie o scrisoare adresată preşedintelui PMP, Elena Udrea, prin care o anunţa că demisionează din formaţiunea pe care o conduce.

„Am încheiat un capitol, fără să-mi modific valorile”, a scris Baconschi, joi după-amiază, pe contul său de Facebook.

Referitor la demisia lui Teodor Baconschi din PMP, Adrian Papahagi a scris pe Facebook că „este o înfrângere majoră pentru Elena Udrea, care a preferat să se înconjoare cu sicofanţi fără anvergură” şi adaugă: „Eu, fiind mai tânăr, mai rabd o vreme. Mă întreb, arghezian: «dar, Doamne, până când?»”.

"Teodor Baconschi a demisionat azi din Partidul Mişcarea Populară. A fost membru fondator al partidului, iar organizaţia pe care creat-o şi a condus-o la Sectorul 1 a obţinut primul scor pe ţară la alegerile europene. Este o înfrângere majoră pentru noul preşedinte, Elena Udrea, care a preferat să se înconjoare cu sicofanţi fără anvergură şi a marginalizat complet vocile critice din partid. Poate fi mulţumită: a scăpat de un odios intelectual cu doctorat la Paris (mai rezistă totuşi vreo 3-4 în partid, însă nu se ştie pentru câtă vreme)", a susţinut Papahagi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne