Elena Udrea: „PMP nu înseamnă partidul celor cu doctorate la Sorbona”
alte articole
"PMP îşi doreşte să fie un partid altfel, dar partid altfel nu înseamnă partidul celor cu doctorate la Sorbona, deşi sunt bineveniţi şi ei", a declarat joi Elena Udrea, la Cluj, lăsând să se înţeleagă că intelectualii din partid care au criticat modul în care a fost aleasă noua conducere a PMP-ului (printre care Adrian Papahagi, Baconschi, Marian Preda etc.) suferă de frustrări "specifice celor care nu ştiu să piardă. "
"Nimeni nu poate reproşa votului partidului, altfel foarte echilibrat, faptul că a pierdut. Dacă Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi nu s-ar fi contracandidat, unul dintre ei ar fi câştigat, aşa rezultă dacă le însumăm voturile obţinute. Foarte mulţi oameni mi-au spus că a fost cel mai democratic şi mai corect congres organizat vreodată de toate partidele, în care nu s-a fugit cu urnele ca la PDL, în care n-a câştigat Crin Antonescu cu 103%, ca la PNL. (...) Şi eu am supărări, dar nu e corect să dai într-o echipă pentru că n-ai câştigat. Când avem ceva de spus, să ne spunem între noi, nu în public", a afirmat Udrea, preşedintele ales al PMP, care, conform Ziua de Cluj nu părea deloc deranjată că nu are sprijinul intelectualilor din partid:
"PMP îşi doreşte să fie un partid altfel, dar partid altfel nu înseamnă partidul celor cu doctorate la Sorbona, deşi sunt bineveniţi şi ei", a afirmat Udrea, cea care a reuşit performanţa de a-i îmbrăca pe intelectualii partidului în blugi, mai puţin pe Adrian Papahagi, care a refuzat să adopte acest timp de veşmânt. Reamintim că Papahagi a candidat şi el la funcţia de preşedinte al PMP. La Congresul în cadrul căruia s-a ales conducerea PMP, Papahagi s-a retras din cursă recomandându-le susţinătorilor săi "să nu fie căcăcioşi" şi să îl aleagă ca şi şef al partidului pe Daniel Funeriu, unul dintre membrii fondatori ai PMP.
Declaraţiile preşedintelui PMP au venit în contextul în care a fost întrebată dacă PMP-ul l-ar putea nominaliza pe Papahagi (posesor al unui doctorat la Sorbona) ca şi candidat pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, funcţie ce va deveni vacantă odată cu demiterea oficială a lui Horea Uioreanu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie.
"Candidatul nu trebuie să fie un om dezamăgit, pentru că, atunci când eşti dezamăgit, nu poţi să convingi alegătorii. Dacă dezarmezi şi te întorci împotriva propriului partid, nu eşti un bun om politic. Poţi fi un bun profesor, dar nu om politic", a comentat Elena Udrea.
Postând articolul publicaţiei clujene pe blogul său, Baconschi, unul dintre intelectualii partidului care nu a obţinut o funcţie de conducere în PMP s-a rezumat, ca şi comentariu la un simplu "chestia asta m-a amuţit de tot."
La rândul său, Adrian Papahagi a scris şi el două cuvinte: "No comment."