Teodor Baconschi demisionează din PMP, adresând o scrisoare Elenei Udrea pe Facebook

Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014. În imagine, Teodor Baconschi
Grupul de Dialog Social (GDS), dezbatere pe tema, ” Influenţa PPE în România, în perspectiva alegerilor europene şi prezidenţiale din 2014. În imagine, Teodor Baconschi (Epoch Times România)
Teodor Baconschi, membru fondator al Partidului Mişcarea Populară, a anunţat că îşi dă demisia din partid, adresând o scrisoare Elenei Udrea, preşedintele PMP, postată pe reţeaua de socializare Facebook.

„Doamnă Preşedinte, subsemnatul Teodor Baconschi - membru fondator al Partidului Mişcarea Populară - vă rog să primiţi demisia mea din formaţiunea pe care o conduceţi”, conform mesajului scris de mână de fostul ministru de Externe Teodor Baconschi.

Scrisoarea, datată 26 iunie, se încheie cu mesajul: „Am încheiat un capitol, fără să-mi modific valorile”.

Teodor Baconschi, care a deţinut funcţia de vicepreşedinte în partid, a candidat din nou la primul congres al PMP pentru această funcţie, obţinută în cele din urmă de Ştefan Vlaston.

Scrisoarea, datată 26 iunie, se încheie cu mesajul: ”Am încheiat un capitol, fără să-mi modific valorile”

Fostul ministru a afirmat pe 10 iunie pentru RFI că preşedintele Traian Băsescu şi-a ales urmaşul în persoana Elenei Udrea, acesta susţinând, totodată, că intelectualii din partid au fost "evacuaţi şi marginalizaţi".
"Preşedintele Băsescu, la capătul a zece ani de mandat, şi-a ales urmaşul, este vorba de doamna Elena Udrea, şi evident că partidul va merge acum pe această linie, vom vedea cu ce rezultate, cu ce reacţii publice şi cu ce capacitate de negociere în redesenarea scenei politice pe dreapta", a declarat Baconschi.
"Am trăit un sentiment de deja vu, pentru că exact aşa cum la PDL intelectualii au fost, ca să zic aşa, puşi în vitrină şi apoi evacuaţi, s-a întâmplat un fenomen similar şi în evoluţia PMP. La PDL, implantul nu reuşise, aici, chiar membrii fondatori, împreună cu personalităţile din Fundaţia Mişcarea Populară, au fost marginalizaţi", a mai ţinut să menţioneze Teodor Baconschi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne